Κατάλληλο για υποαλλεργική διατροφή .
Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού χωρίς γλουτένη.
Γνωστό από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά, κυρίως για την παρασκευή ψωμιού.
Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή !
Το κεχρί είναι :
- Πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία
- Ελεύθερο γλουτένης δημητριακών
- Πλούσιο σε σίδηρο - απαραίτητο για το αίμα. Η περιεκτικότητα σε σίδηρο, σε σύγκριση με άλλα σιτηρά, είναι δύο έως τρεις φορές περισσότερο σίδηρο από το σιτάρι, παρέχοντας έτσι μία βέλτιστη συμβολή στο σχηματισμό του αίματος
- Πλούσιο σε μαγνήσιο και ασβέστιο Άλλα συστατικά του κεχριού Επιπλέον, κεχρί περιέχει 70% υδατάνθρακες, 10% πρωτεΐνη, 5% λιπαρά και βιταμίνες Α, Β και Ε.
Δεν περιέχει ζάχαρη, γάλα, αρώματα, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά