Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

3 τρόποι να αποκτήσεις θετική σκέψη μέσα στην εποχή του κορονοϊού

3 τρόποι να αποκτήσεις θετική σκέψη μέσα στην εποχή του κορονοϊού
Μήπως οι ειδήσεις για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού, τους σεισμούς και τους καταποντισμούς σε βυθίζουν στο άγχος; Μάθε πως θα σκέφτεσαι θετικά και άλλαξε.

Μία θετική σκέψη σημαίνει να προσεγγίζεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής με θετική προοπτική. Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει αναγκαστικά να αποφεύγεις ή να αγνοείς τα αρνητικά που συμβαίνουν σε εσένα ή τους γύρω σου.

Αντιθέτως, σημαίνει να βρίσκεις το καλό ακόμα και στις άσχημες καταστάσεις και συνθήκες της ζωής, βλέποντας τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου με θετική ματιά. Η θετική σκέψη είναι μία συνήθεια και μπορείς εύκολα να την κατακτήσεις και να την αναπτύξεις με αυτούς τους 3 τρόπους.

1.Σκέψου θετικά για 12 δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με τους νευροψυχολόγους, ο εγκέφαλος δημιουργεί νέες συνδέσεις νευρώνων μέσα σε 12 μόλις δευτερόλεπτα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσεις κάποια αρνητική κατάσταση ή σκέψη, κάνε μία παύση, κλείσε τα μάτια, πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου κάτι θετικό για 12 δευτερόλεπτα. Μπορεί να είναι μία ευχάριστη στιγμή του παρελθόντος, η εικόνα ενός αγαπημένου προσώπου στο νου σου ή του παιδιού σου.

2.Οραματίσου ένα θετικό μέλλον για τον εαυτό σου.
Αφού τελειώσεις με τα 12 δευτερόλεπτα ευχάριστης σκέψης, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να ξοδεύεις 20 λεπτά μερικές φορές μέσα στην εβδομάδα για να οραματίζεσαι ένα θετικό μέλλον για τον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει να γράφεις μία λίστα με πράγματα που θα ήθελες να επιτύχεις στο μέλλον ή με χόμπι που θες να ξεκινήσεις για να διασκεδάζεις περισσότερο.

3.Κράτησε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης.
Η ευγνωμοσύνη αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στη διατήρηση μίας θετικής στάσης. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές υπάρχουν ψήγματα του καλού και λόγοι για να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Προσπάθησε να γράφεις τουλάχιστον ένα πράγμα για το οποίο νιώθεις ευγνώμων καθημερινά. Ένα ημερολόγιο δίπλα στο κομοδίνο σου το βράδυ μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. Ακόμα και η ευγνωμοσύνη για μία απολαυστική κούπα καφέ που ήπιες το πρωί αξίζει να καταγραφεί!