Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Hμικρανία 6+1 φυσικοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Hμικρανία 6+1 φυσικοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε


Οι
ημικρανίες είναι μια μορφή χρόνιας κεφαλαλγίας με έντονα νευρολογικά συμπτώματα. Χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις πονοκεφάλου, (ο πόνος εκδηλώνεται συνήθως στη μία μεριά του κεφαλιού) και συνοδεύεται από ναυτία, εμετό και ευαισθησία στο φως και στον θόρυβο. 

Οι κρίσεις μπορεί να διαρκέσουν από αρκετές ώρες έως δύο μέρες και είναι εξουθενωτικές, ενώ οι απλές, καθημερινές δραστηριότητες επιδεινώνουν τον πόνο.


Η ημικρανία μπορεί να εκδηλωθεί σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή στις γυναίκες.  Το 10% των πασχόντων έχουν μια αύρα, προειδοποιητική ένδειξη, πριν από την κρίση, όπως διαταραχή όρασης ή λόγου, σύγχυση και μούδιασμα ή «μυρμήγκιασμα» ενός άκρου.

Η ημικρανία, παρόλο που είναι ανίατη και ο μηχανισμός που την προκαλεί δεν έχει αποσαφηνιστεί, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τα κατάλληλα μέτρα αυτοβοήθειας, τις απαιτούμενες αλλαγές στο τρόπο ζωής και κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Οι θεραπείες και τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες, περιορίζοντας ή καταπραΰνοντας τα συμπτώματα ακόμα και μειώνοντας τη συχνότητα και τη διάρκεια τους.


Επειδή όμως δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, σημαντικό ρόλο στον περιορισμό των συμπτωμάτων παίζει ο τρόπος ζωής.

  Αποφεύγουμε τις αιτίες που οδηγούν στην ημικρανία, όπως το κάπνισμα, την έντονη γυμναστική, το στρες και τις αλλαγές στο πρόγραμμα ύπνου.

    Προσέχουμε το σάκχαρο μας. Η μείωση των επιπέδων  σακχάρου στο αίμα οδηγεί σε ημικρανία, οπότε καλό είναι  να κάνουμε συχνά γεύματα. Προτιμάμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως φρούτα λαχανικά και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών.

    Μειώνουμε την καφεΐνη. Η υπερκατανάλωση της καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τον εγκέφαλο με συνέπεια  την εμφάνιση ημικρανίας.

    Πιπερόριζα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ωμή πιπερόριζα καταπραΰνει τη ναυτία και τα πεπτικά προβλήματα, συμπτώματα δηλαδή που συνοδεύουν την ημικρανία αλλά και αποτρέπει τη δημιουργία φλεγμονής στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου που προκαλεί ημικρανία.

    Άφθονο νερό. Η καλή ενυδάτωση αποτρέπει τη συρρίκνωση των ιστών του εγκεφάλου που οδηγεί σε ερεθισμό και πόνο.

    Μαγνήσιο. Η έλλειψη μαγνησίου οδηγεί σε μειωμένη παροχή αίματος στον εγκέφαλο και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

    Αιθερία έλαια. Τα αιθερία έλαια μέντας και λεβάντας παρουσιάζουν ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση των συμπτωμάτων.