Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Αποτοξίνωση: τι είναι και πως θα την πετύχουμε;

Αποτοξίνωση: τι είναι και πως θα την πετύχουμε;

Αποτοξίνωση, είναι μια συνεχής διαδικασία που εκτελεί το σώμα μας με φυσικό τρόπο. Το 75% της εξουδετέρωσης των τοξινών από τον οργανισμό γίνεται στο συκώτι και το υπόλοιπο 25% γίνεται στο έντερο. Από τη στιγμή που επιβλαβείς ουσίες εισέρχονται στον οργανισμό, τα αποτοξινωτικά συστήματα αρχίζουν τις απαραίτητες διεργασίες.

 Οι τοξίνες εισέρχονται στον οργανισμό μας, μέσα από:

  →   τις επεξεργασμένες τροφές και ιδιαίτερά το λευκό αλεύρι και τη ζάχαρη

  →    τα φάρμακα

  →    το αλκοόλ

  →   την καφεΐνη

     τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως φυτοφάρμακα και βαρέα μέταλλα

  →   το ίδιο μας το σώμα παράγει τοξίνες όπως οι ορμόνες του στρες.


Εάν δεν υπάρχει συμπλήρωση κατάλληλων θρεπτικών ουσιών μέσα από τη διατροφή μας, οι τοξίνες επιβαρύνουν το συκώτι με αποτέλεσμα να δημιουργείται φλεγμονή και διάφορες ασθένειες.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα κτλ, που υποστηρίζουν τα ένζυμα και τις μεταβολικές διαδικασίες της φυσικής αποτοξίνωσης  του οργανισμού.

Δεν είναι απαραίτητο να στερηθούμε το φαγητό, αλλά μπορούμε να πετύχουμε την αποτοξίνωση ακολουθώντας κάποιες διατροφικές συμβουλές:

→ Είναι πολύ σημαντικό να πίνεται τουλάχιστον 6 ποτήρια νερό τη μέρα.

  Πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί. Το νερό θα σας ενυδατώσει, ενώ το λεμόνι βοηθάει τον οργανισμό να έχει ισορροπημένο ph και διευκολύνει την πέψη.

  Πράσινο τσάι. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, δίνει ενέργεια και αυξάνει τον μεταβολισμό. Οι κατεχίνες που περιέχει, επιταχύνουν τη λειτουργία του ήπατος και αυξάνουν  την παραγωγή ενζύμων που βοηθούν στην αποτοξίνωση.

→ Σωματική άσκηση. Μέσα από την εφίδρωση που προκαλείται αποβάλλονται από το σώμα πολλές βλαβερές τοξίνες.

  Αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές. Προτιμήστε τροφές ολικής άλεσης.

  Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες