Η βιταμίνη Β6 είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και αναφέρεται σε μια ομάδα μορίων την πυριδοξάλη, την πυροδοξίνη και την πυριδοξαμίνη. 
Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει:
- Στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των λιπών της διατροφής.
 
- Στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου, διατηρεί τη μνήμη και μειώνει τις πιθανότητες απώλειας της.
 
- Στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος
 
- Στη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το ανθρώπινο σώμα.
 
- Στην παραγωγή ορμονών που ισορροπούν  τη διάθεση του ανθρώπου, παράγοντας ορμόνες όπως σεροτονίνη η οποία βοηθά στην καλή διάθεση.
 
- Στην σωστή ρύθμιση ύπνου και στη μείωση άγχους.
 
Οι πιο πλούσιες τροφές σε βιταμίνη Β6 είναι: 
- Ψάρια
 
- Μοσχαρίσιο συκώτι
 
- Πατάτες
 
- Πουλερικά
 
- Ρύζι
 
- Ξηροί καρποί 
 
- Αβοκάντο
 
- Γλυκοπατάτες
 
- Μπανάνες
 
- Σπανάκι
 
- φασόλια
 
Λόγω της αφθονίας της στα τρόφιμα και της μεγάλης βιοδιαθεσιμότητάς της, η έλλειψη της είναι σπάνια. Συνήθως συμβαίνει σε περίπτωση χαμηλών τιμών βιταμινών του συμπλέγματος Β και κυρίως της Β12 και του φολικού οξέως. Η έλλειψη της βιταμίνης Β6 μπορεί να οδηγήσει σε μικροκυτταρική αναιμία, δερματίτιδα, κατάθλιψη και σε ασθενές ανοσοποιητικό.