Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Γλυκοζαμίνη & Χονδροϊτίνη για τις αρθρώσεις

Γλυκοζαμίνη & Χονδροϊτίνη για τις αρθρώσεις

Πόνος στις αρθρώσεις


Ο πόνος στις αρθρώσεις συμβαίνει όταν το «λιπαντικό τους μέσω», το αρθρικό υγρό, έχει υποστεί φθορά. 

Οι πόνοι στις αρθρώσεις προκαλούνται και από κάποιους τραυματισμούς και εξαρθρώσεις αλλά και από παθολογικές καταστάσεις όπως οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, λύκος, ουρική αρθρίτιδα και αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Μέχρι τώρα ως τρόποι αντιμετώπισης ήταν οι φυσικοθεραπείες και τα αναλγητικά που προκαλούσαν μόνο ανακούφιση από τον πόνο και όχι θεραπεία. 

Πλέον επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι δύο ουσίες, η χονδροϊτίνη και η γλυκοζαμίνη, «λιπαίνουν» με φυσικό τρόπο τις αρθρώσεις, καθώς αναγεννούν τον αρθρικό χόνδρο, μειώνουν τον πόνο και τη φλεγμονή αποκαθιστώντας την κινητικότητα τους.

Γλυκοζαμίνη


Η γλυκοζαμίνη είναι ένα αμινοσάκχαρο που παράγεται από τον οργανισμό και είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων αλλά και τη διαδικασία «επιδιόρθωσης» τους καθώς διαθέτει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση και καταστέλλει αρκετές φλεγμονώδεις διαδικασίες και προστατεύει από παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Δεν υπάρχουν διατροφικές πηγές για την πρόσληψή της παρά μόνο μέσα από συμπληρώματα διατροφής.

Χονδροϊτίνη


Η χονδροϊτίνη είναι ουσία που βοηθά στη διατήρηση της πυκνότητας του χόνδρου και αυξάνει την ελαστικότητα του.

Παρόλο που η ουσία αυτή υπάρχει στον οργανισμό μας δεν μπορεί να ληφθεί μέσω της διατροφής παρά μόνο μέσα από συμπληρώματα διατροφής.

Η χονδροϊτίνη μαζί με τη γλυκοζαμίνη συμβάλλουν στην υγεία των αρθρώσεων, μειώνουν τον πόνο που προκαλεί η οστεοαρθρίτιδα, αυξάνουν την κινητικότητα των αρθρώσεων και αποτρέπουν ή επιβραδύνουν την περαιτέρω φθορά των χόνδρων.