Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Έχεις αφυδατωμένη επιδερμίδα; Μήπως σου λείπουν κηραμίδια (ceramides)

Έχεις αφυδατωμένη επιδερμίδα; Μήπως σου λείπουν κηραμίδια (ceramides)
Τι είναι επιτέλους τα διάσημα ceramides ή κηραμίδια που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τον τελευταίο καιρό στον τομέα περιποίησης του προσώπου, σώματος αλλά και των μαλλιών;

Τα ceramides αποτελούν το 50% των λιπιδίων του επιδερμιδικού φραγμού. Τα ceramides είναι λιπίδια (έλαια) που υπάρχουν εκ φύσεως στο δέρμα και είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού και τη συγκράτηση της υγρασίας. Χωρίς τα ceramides, το δέρμα γίνεται ξηρό, παρουσιάζει κνησμό ή ερεθισμούς.

Τα κηραμίδια (Ceramides) βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στο εσωτερικό της εξωτερικής μεμβράνης πολλών κυττάρων. Βασικός ρόλος των ceramides είναι να λειτουργούν σαν κεραμίδια στην επιφάνεια του δέρματος και να συγκρατούν τα κύτταρα ενωμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος του δέρματος και διατηρεί την υγρασία του. Στα μαλλιά, τα κηραμίδια κρατάνε τα λέπια της επιφάνειας της τρίχας σε συνοχή, με αποτέλεσμα να έχουμε υγιή, λεία και λαμπερά μαλλιά.

Ουσιαστικά, τα κηραμίδια αποτελούν ένα φυσικό booster στην επιφάνεια της επιδερμίδας που βελτιώνει την όψη της, κάνοντάς την λεία, απαλή ενώ δρουν και θεραπευτικά μιας και καταπραΰνουν τα ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα αλλά και τα κατεστραμμένα μαλλιά.

Αυτό που θέλουμε είναι να βρούμε καλλυντικά, τα οποία θα περιέχουν θα περιέχουν ceramides για να ενισχύσουμε τον πάσχοντα επιδερμικό φραγμό ο οποίος θα διατηρήσει την υγρασία και άρα την ενυδάτωση του σημείου που έχει ανάγκη.

Στα καλλυντικά τα ceramides χρησιμοποιούνται για την αναπλήρωση των φυσικών λιπιδίων του δέρματος τα οποία μειώνονται αισθητά όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο ή σε έντονες περιβαλλοντολογικές συνθήκες, δηλαδή, ό,τι ακριβώς βιώνουμε στην καθημερινότητά μας ειδικά τώρα το καλοκαίρι.


Πού θα βρεις τα απαραίτητα ceramides;


Τα ceramides εμπεριέχονται σε όλα τα προϊόντα της CeraVe. Ο συνδυασμός των 3 απαραίτητων ceramides στα προϊόντα της CeraVe (ceramides 1, 3, 6-II) συμβάλλει στην αναπλήρωση των φυσικών ceramides της επιδερμίδας και ανακουφίζει από την ξηρότητα μειώνοντας την απώλεια της υγρασίας, αυξάνοντας την ενυδάτωση και αποκαθιστώντας τον επιδερμιδικό φραγμό.


Ανακάλυψε όλα τα προϊόντα CeraVe στο Smile Pharmacy