Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Η κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας ανάλογα με την ηλικία!

Η κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας ανάλογα με την ηλικία!

Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας από μικρή ηλικία είναι η βάση  για μια πιο νεανική εικόνα μεγαλώνοντας. Η σωστή φροντίδα εξαρτάται από την ηλικία καθώς κάθε δεκαετία έχει τις δικές της ανάγκες.


Στις ηλικίες 20-30

Στα 20 το δέρμα έχει και σφριγηλότητα και ελαστικότητα, ωστόσο όμως χρειάζεται φροντίδα.

  1. Φροντίζουμε να καθαρίζουμε καθημερινά το πρόσωπό μας, ώστε να αφαιρούμε το μακιγιάζ και τους ρύπους και να έχουμε μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος χρησιμοποιούμε και το ανάλογο καθαριστικό. Οι λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες καλό είναι να χρησιμοποιούν ειδικά καθαριστικά τζελ, ενώ οι ξηρές γαλακτώματα. Το mineral micellar water είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.
  2. Χρησιμοποιούμε καθημερινά ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο δέρματος μας. Ακόμα και οι λιπαρές επιδερμίδες έχουν ανάγκη από ενυδάτωση.
  3. Σε αυτή την ηλικία κάνουν την εμφάνισή τους οι μαύροι κύκλοι εξαιτίας του τρόπου ζωής (ξενύχτια, αλκοόλ, κάπνισμα). Οπότε χρησιμοποιούμε μια κρέμα ματιών για μαύρους κύκλους.
  4. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη όλο το χρόνο για να μας προστατεύει από την πρόωρη φωτογήρανση.
  5. Κάνουμε απολέπιση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων μια φορά την εβδομάδα. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος μας, διαλέγουμε και το ανάλογο scrub. Μετά την απολέπιση συνεχίζουμε με ενυδατική μάσκα.

Στις ηλικίες 30-40

Στα 30 αρχίζει η μείωση παραγωγής κολλαγόνο και ελαστίνης, συνεπώς οι πρώτες ρυτίδες  έκφρασης κάνουν την εμφάνισή τους.

  1. Κάνουμε τον καθημερινό καθαρισμό προσώπου με γαλάκτωμα, τζελ ή micellar water ανάλογα με τον τύπο δέρματος.
  2. Εμπλουτίζουμε την περιποίηση με ορό. Πρόκειται για προϊόν εμπλουτισμένο με συστατικά χαμηλού μοριακού βάρους και ελαφριάς σύνθεσης και γιαυτό απορροφάται σε βάθος και ενισχύει την κρέμα. Υπάρχουν οροί για ενυδάτωση, θρέψη, λάμψη, αντιρυτιδική κ.α
  3. Πλέον προτιμάμε κρέμες με πιο εμπλουτισμένες συνθέσεις, θρέψης και αντιοξειδωτικές που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και δημιουργούν παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
  4. Ξεκινάμε  και την κρέμα νυκτός με ρετινόλη, βιταμίνη C και οξέα φρούτων.
  5. Για τα μάτια επιλέγουμε ενυδατική και αντιοξειδωτική κρέμα που ενυδατώνει και καταπολεμάει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
  6. Συνεχίζουμε τη χρήση αντηλιακού για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τη φωτογύρανση.

 

Στις ηλικίες 40-50

Στα 40 πλέον η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της. Επιπλέον, λόγω των ορμονικών αλλαγών γίνεται θαμπή και οι ρυτίδες πλέον κάνουν την εμφάνισή τους.

  1. Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου γίνεται με γαλάκτωμα για να αποφεύγεται η ξηρότητα.
  2. Χρησιμοποιούμε ορούς με αντιγηραντικούς παράγοντες.
  3. Χρησιμοποιούμαι ενυδατικές κρέμες θρέψης και αναδόμησης του κουρασμένου δέρματος.
  4. Χρησιμοποιούμε κρέμα νυκτός για τόνωση, επανόρθωση και αναζωογόνηση.
  5. Χρησιμοποιούμε κρέμα ματιών που καταπολεμάει ρυτίδες και μαύρους κύκλους.
  6. Χρήση αντηλιακού.

 

                                                                  Στις ηλικίες 50+                                                                                                                     

Η επιδερμίδα εμφανίζει ξηρότητα, δυσχρωμίες, απώλεια λάμψης και ελαστικότητας.

Ο ορός και οι κρέμες προσώπου πρέπει να έχουν αντιρυτιδική, ασφυκτική, και αναπλαστική δράση. Οι κρέμες με ρετινόλη βοηθάνε στη λείανση ρυτίδων και στην επαναφορά της ομοιομορφίας της επιδερμίδας.