Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Κυτταρίτιδα: πως να την αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο

Κυτταρίτιδα: πως να την αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο

Κυτταρίτιδα είναι η γνωστή ανάγλυφη όψη του δέρματος, με λακουβίτσες, που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.

Οφείλεται στην ανώμαλη συγκέντρωση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον συνδετικό ιστό. Σε κάποια σημεία ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αυτή η ανώμαλη όψη.

Δεν αποτελεί πρόβλημα για την υγεία, δημιουργεί όμως αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει την ψυχολογία.

Αίτια


Οι παράγοντες που προκαλούν κυτταρίτιδα είναι:


→ Κληρονομικότητα

→ Κακή διατροφή

→ Ορμονικές διαταραχές

→ Ηλικία

Παχυσαρκία

Αφυδάτωση

Αντιμετώπιση 


Ενυδάτωση

→ Η κατανάλωση νερού βοηθάει στην αποβολή τοξινών από το σώμα. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

→ Σωστή διατροφή
  Προκειμένου να μειωθεί το σωματικό λίπος, η διατροφή πρέπει να βασίζεται σε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, καθώς οι βιταμίνες και μέταλλα που περιέχουν, διεγείρουν την κυκλοφορία της λέμφου. 


  Τέτοιες τροφές είναι: πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι, μαρούλι, ρόκα, κολοκυθάκια, σέλινο, πιπεριές, ραπανάκια, ανανάς, πράσινο μήλο. Επίσης, προτιμάτε, ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης και προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Αποφύγετε τα τηγανιτά, τις αλμυρές τροφές, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά με ζάχαρη.


→ Σωματική άσκηση

    Η κυτταρίτιδα μπορεί να καεί με αερόβια άσκηση, ποδήλατο, έντονο περπάτημα κ.α


→ Σταματήστε το κάπνισμα

   Το κάπνισμα έχει επιπτώσεις στα αιμοφόρα αγγεία και διαταράσσει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, γεμίζει τον οργανισμό με τοξίνες.

Απολέπιση

   Είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας το δέρμα να δείχνει πιο λείο. Επιπλέον, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών από τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε μετά.

  Η απολέπιση με καφέ είναι αρκετά αποτελεσματική στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας, καθώς έχει αποτοξινότικές ιδιότητες. Μπορείτε να αναμείξετε ¼ φλιτζάνι καφέ με 3 κ.γ ζάχαρη και 3 κ.γ ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο έλαιο.


Μασάζ

  Το μασάζ κυτταρίτιδας τονώνει τη μικροκυκλοφορία στα επιδερμικά κύτταρα, ενεργοποιεί τον μηχανισμό λιποδιάλυσης και αποσυμφορεί τη λέμφο από την κατακράτηση υγρών και τις τοξίνες. 

 

  Το μασάζ σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα έχει θεαματικά αποτελέσματα στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Επιλέξτε λάδι ή κρέμα με πράσινο τσάι, καφεΐνη, βιταμίνες και άλλα συστατικά που διεγείρουν τη λιποδιάλυση και κάντε έντονες κυκλικές, ανοδικές κινήσεις και ζυμώματα στα σημεία που έχετε κυτταρίτιδα.