Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Μπορεί η υγιεινή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού;

Μπορεί η υγιεινή διατροφή να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού;
Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης μερικών τύπων καρκίνου, όπως αυτός του μαστού, αλλά και τον διαβήτη και το εγκεφαλικό.

Φυσικά, οι Ελληνίδες που ακολουθούν μία μεσογειακή διατροφή πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο και λαχανικά βοηθούν αρκετά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η μεσογειακή διατροφή απαρτίζεται κυρίως από τρόφιμα φυτικής και όχι ζωικής προέλευσης, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια και το ελαιόλαδο, σε αντίθεση με το βούτυρο. Επίσης, οι περισσότεροι προτιμούν το ψάρι αντί για το κόκκινο κρέας.

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι η διατήρηση ενός καλού βάρους στο σώμα σου αποτελεί επίσης κλειδί για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Για αυτό μπορείς να ακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα στη διατροφή σου. Μπορείς να κρατάς καθημερινά ένα ημερολόγιο θερμίδων και να παρατηρείς από που παίρνεις πρόσθετες θερμίδες ώστε να τις περιορίσεις.

Και μην ξεχνάς τις θερμίδες που παίρνεις από τα ποτά, όπως το αλκοόλ. Όσο μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ πίνεις τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να αναπτύξεις καρκίνο του μαστού. Η γενική σύσταση, σύμφωνα με έρευνες σχετικά με την επίδραση του αλκοόλ στον καρκίνο του μαστού, είναι να περιορίσεις την κατανάλωση του αλκοόλ στο ένα ποτό την ημέρα, αφού ακόμα και οι μικρές ποσότητες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Επίσης, μπορείς να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα. Να πηγαίνεις κάθε μέρα για περπάτημα, ποδήλατο ή στο γυμναστήριο. Το πιο σημαντικό, όμως, που μπορείς να κάνεις είναι να παρατηρείς το στήθος σου για αλλαγές, όπως δερματικές αλλαγές ή κάποιο εξόγκωμα που δεν υπήρχε πριν. Ο γυναικολόγος σου μπορεί να σε συμβουλεύσει για την σωστή αυτοεξέταση.