Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Πρόπολη: Ιδιότητες & Οφέλη

Πρόπολη: Ιδιότητες & Οφέλη

Η πρόπολη, αυτή η εκπληκτική φυσική ουσία που οι μέλισσες δημιουργούν με μεράκι και σκληρή δουλειά, αποτελεί προϊόν της ευγενικής Apis mellifera. Ένα αποτέλεσμα της συλλογής των φυτικών ρητινών και της ανάμιξής τους με κερί, γύρη, μέλι και αιθέρια έλαια από τα φυτά. Οι μέλισσες χρησιμοποιούν την πρόπολη για πολλούς σκοπούς, όπως την αποστείρωση των κελιών όπου γεννά η βασίλισσα και το κλείσιμο των ανοιγμάτων της κυψέλης.

Πρόπολη: Συστατικά

Τα κύρια συστατικά της πρόπολης περιλαμβάνουν πολυφαινόλες, κηρούς, αιθέρια έλαια, γύρη και διάφορα άλλα μέταλλα και οργανικά συστατικά. Οι πολυφαινόλες, που περιλαμβάνουν φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα και οι εστέρες τους, αποτελούν το κύριο συστατικό, αποτελούν περίπου το 45-55% της πρόπολης. Οι κηροί, μια σύνθετη μίξη φυτικής προέλευσης και κεριού των μελισσών, καθώς και τα λιπαρά οξέα, αποτελούν περίπου το 25-35% της συνθέσεις της πρόπολης.
Τα αιθέρια έλαια συνθέτουν περίπου το 10% της πρόπολης, ενώ η γύρη, που περιλαμβάνει πρωτεΐνες και ελεύθερα αμινοξέα, αποτελεί περίπου το 5% της συνθέσεις. Τέλος, υπάρχουν και άλλα μέταλλα και οργανικά συστατικά όπως ιχνοστοιχεία, κετόνες, λακτόνες, κινόνες, στεροειδή, βενζοϊκά οξέα και εστέρες, βιταμίνες και σάκχαρα που αποτελούν περίπου το 5% της συνθέσεις της πρόπολης.
Αυτά τα συστατικά καθιστούν την πρόπολη έναν αξιόλογο πόρο για την ανθρώπινη υγεία, με πολλαπλά οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες. Από την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος έως την αντιμετώπιση φλεγμονών και λοιμώξεων, η πρόπολη είναι μια φυσική θησαυρός.

Ιδιότητες της Πρόπολης: Ενα Θαύμα της Φύσης

Η πρόπολη, αυτό το φυσικό υλικό που οι μέλισσες δημιουργούν, κρύβει πολλά μυστικά που έχουν ανακαλυφθεί από επιστημονικές έρευνες. Οι ιδιότητές της καθιστούν ένα θαύμα της φύσης, προσφέροντας πληθώρα οφελών για την υγεία μας.

1. Αντιμυκητιακές & Αντιβακτηριακές Ιδιότητες: Η πρόπολη έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που την καθιστούν ισάξια των αντιβιοτικών. Στο εσωτερικό της κυψέλης, το λεπτό επικάλυμμα πρόπολης αποτρέπει τη διάβρωση του ξύλου από το βακτήριο Bacillus larvae, προστατεύοντας την κυψέλη.
2. Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες: Επίσης, η πρόπολη διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.
3. Ηπατοπροστατευτικές & Αντιφλεγμονώδεις Δράσεις: Η πρόπολη διαθέτει ιδιότητες που προστατεύουν το ηπατικό σύστημα, ενώ έχει και αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθώντας σε περιπτώσεις φλεγμονών.
4. Καταπολέμηση του Καρκίνου: Η πρόπολη έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη του μελανώματος και των κακοήθων νεοπλασματικών κυττάρων. Επιπλέον, διαθέτει αντιδιαβητικές και σπασμολυτικές ιδιότητες.

Συνοψίζοντας, η πρόπολη δεν επηρεάζει τη φυσική μικροχλωρίδα του πεπτικού συστήματος του ανθρώπου, δεν παρουσιάζει συνήθεις παρενέργειες και δεν προκαλεί εθισμό. Επιπλέον, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και έχει ωφέλιμες δράσεις σε πολλά σημεία της υγείας μας. Αυτές οι ευεργετικές ιδιότητες καθιστούν την πρόπολη ένα πολύτιμο φυσικό πόρο που αξίζει να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας φροντίδα για την υγεία. Οι κυριες μορφες προιοντων με προπολη ειναι η βαμμα ,ταμπλετες ,κρεμες και σπρέι.

Prev
Top Seller
Top Seller
7 Smilies
9.06€
3 Smilies
3.33€
9 Smilies
11.54€
Next