Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Πώς να αντιμετωπίσετε την ίωση; Διατροφή και Ανάρρωση

Πώς να αντιμετωπίσετε την ίωση; Διατροφή και Ανάρρωση

Η σωστή διατροφή είναι ένα ισχυρό όπλο για την ταχύτερη ανάρρωση του οργανισμού μας από τις ιώσεις και το κρυολόγημα και την επιστροφή μας στις καθημερινές μας δραστηριότητες.


Πολλές φορές οι ιώσεις μας καταβάλλουν και δεν μπορούμε να καταναλώσουμε την ποσότητα του φαγητού που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να ανακάμψει με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη εξασθένηση. Γιαυτό το λόγο πρέπει να προσπαθούμε να καταναλώνουμε συχνά και μικρά γεύματα για να παίρνουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε.


Σημαντικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας είναι:

   

 Πρωτεΐνες. Βοηθούν το σώμα να είναι γερό και δυνατό. Τα αμινοξέα που είναι το βασικό συστατικό των πρωτεϊνών βοηθούν στο χτίσιμο του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα τρόφιμα που καλύπτουν τις ανάγκες μας σε πρωτεΐνες είναι τα άπαχα προϊόντα όπως, κοτόπουλο, μοσχάρι, γαλοπούλα, κουνέλι, χοιρινό, αυγά, ψάρι. Τα άπαχα κρέατα αποτελούν επιπλέον πηγή σιδήρου και ψευδαργύρου, συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως είναι απαραίτητη καθώς περιέχουν βιταμίνες Α, C, E που συμβάλουν στην ενίσχυση άμυνας του οργανισμού.

Τροφές πλούσιες σε προβιοτικά όπως τα γιαούρτια. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση προβιοτικών μειώνει το χρόνο των ιώσεων καθώς και την ένταση των πονοκεφάλων και του βήχα.

Ενυδάτωση. Η επαρκής κατανάλωση νερού και τσάι βοηθούν τον οργανισμό να αναπληρώσει  τα  υγρά που χάνει όταν βρίσκεται σε εμπύρετη κατάσταση.  


 

Γενικά όμως, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.