Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι

Εάν οι αλλαγές που θέλετε να κάνετε στα μαλλιά σας είναι μικρές και σκοπός σας είναι να πετύχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα γεμάτο λάμψη, τότε αυτό είναι εφικτό να γίνει και στο σπίτι.

Υπάρχουν 2 τύποι βαφών:

Η ημιμόνιμη βαφή 

όπου μένει στο εξωτερικό περίβλημα της τρίχας και φεύγει με τα λουσίματα.

Η μόνιμη βαφή 

η οποία αλλάζει το ph του περιβάλλοντος της τρίχας και ανοίγει τα λέπια της οπότε τα χρωστικά εισχωρούν στο εσωτερικό της και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. 


Υπάρχουν βαφές με αμμωνία και χωρίς αμμωνία. Οι βαφές χωρίς αμμωνία είναι λιγότερο επιθετικές για τα μαλλιά και το τριχωτό και έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα μαλλιών μετά από κάθε εφαρμογή. 


Εάν γνωρίζουμε τον κωδικό της βαφής που χρησιμοποιούμε, τότε μπορούμε εύκολα να κάνουμε την αντιστοίχιση στο χρωματόλογιο. Υπάρχει μια κοινή αντιστοίχιση με μικρές αποκλίσεις από εταιρία σε εταιρία. Εάν δε γνωρίζουμε τον κωδικό μας, τότε κάνουμε αντιστοίχιση της φυσικής μας τρίχας με το χρωματολόγιο. Ένα κουτί βαφής αντιστοιχεί σε μεσαίας πυκνότητας μαλλιά.

Tips:

→ Η βαφή εφαρμόζεται πάντα σε άλουστα μαλλιά, γιατί το φυσικό σμήγμα προστατεύει το τριχωτό. Επίσης, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε πρώτα μια μικρή ποσότητα βαφής σε ένα σημείο πίσω απ’ το αυτί κάνοντας τεστ ευαισθησίας για να αποφύγουμε κάποια αλλεργική αντίδραση.


→ Καλό είναι να απλώσουμε λίγη βαζελίνη κοντά στις ρίζες, μέτωπο, κροτάφους, πίσω απ΄τα αυτιά και σβέρκο  για να μη βαφτεί το δέρμα.


Χτενίζουμε πολύ καλά τα μαλλιά μας και κάνουμε χωρίστρες. Περνάμε τη βαφή σε κάθε τούφα επιμένοντας στις ρίζες.

 

→ Περιμένουμε 30 με 40 λεπτά και ξεπλένουμε τα μαλλιά μας. Τα λούζουμε με σαμπουάν με απαλό ph για μετά τη βαφή και εφαρμόζουμε μάσκα περιποίησης για μετά τη βαφή.