Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Πώς να Ετοιμαστούν Γονείς και Παιδιά για μια Νέα Σχολική Χρονιά: TOP 5 Συμβουλές

Πώς να Ετοιμαστούν Γονείς και Παιδιά για μια Νέα Σχολική Χρονιά: TOP 5 Συμβουλές

Πώς να Ετοιμαστούν Γονείς και
Παιδιά για μια Νέα Σχολική Χρονιά:
TOP 5 Συμβουλές


Το καλοκαίρι πέρασε και γονείς και παιδιά έτοιμοι για την τελική ευθεία, πριν ξεκινήσει μια νέα συναρπαστική σχολική χρονιά!

Συναισθήματα ανάμεικτα με την προσμονή και τον ενθουσιασμό να υπερισχύουν για μικρούς και μεγάλους! 

Ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει με σχολικά, ρούχα και παπούτσια να είναι πρώτα στη λίστα με τα must have. 

Ποια είναι όμως όλα εκείνα τα απαραίτητα για το ξεκίνημα μιας καλής χρονιάς που θα οδηγήσει σε ομαλή πορεία και επιτυχία;

Πάμε να δούμε μαζί το TOP 5για όλα τα απαραίτητα! Φύγαμε για την αντίστροφη μέτρηση!!!


Νumber 5- Στήριξη και εμψύχωση από το σπίτι

Τα παιδιά πρέπει να είναι ανεξάρτητα, αλλά πάντα να νιώθουν πως ό,τι κι αν χρειαστούν είστε πάντα εκεί! Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι, όπου θα μοιράζεστε τις καθημερινές στιγμές της κάθε ημέρας από το σχολείο, σε έναν ανοιχτό διάλογο που θα περιλαμβάνει ειλικρίνεια και κατανόηση, ώστε το παιδί σας να νιώθει άνετα να μοιραστεί τόσο τις όμορφες στιγμές του, όσο και τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του. Μεταφέρετε στα παιδιά σας ότι το σχολείο είναι το διασκεδαστικό μέρος της ημέρας και δώστε τους ενθάρρυνση για να συμμετάσχουν, αποφεύγοντας φράσεις όπως "πρέπει να πας", "είναι υποχρεωτικό". Έτσι κάθε μέρα θα ξεκινά με λαχτάρα για νέες σχολικές στιγμές!


Number 4- Οργανόγραμμα και Προγραμματισμός

Η κάθε μέρα είναι και μια πρόκληση είτε είσαι ενήλικας είτε είσαι παιδί! Τα παιδιά, όπως κι εσείς, ακολουθούν ένα καθημερινό πρόγραμμα στο σχολείο, μαθήματα, ενδιάμεσα διαλείμματα, δραστηριότητες. Τι γίνεται όμως στην επιστροφή από το σχολείο με τη μελέτη και τις εξωσχολικές δραστηριότητες;  Είναι πολύ λογικό κάποιες φορές τα παιδιά να αγχωθούν από τον όγκο των μαθημάτων προς προετοιμασία, ειδικά αν βρίσκονται σε μικρές τάξεις ή στο μεταβατικό στάδιο αλλαγής σχολικής βαθμίδας,και να νιώθουν ότι δεν προλαβαίνουν να ανταπεξέλθουν σε όλα. Μιλήστε στα παιδιά σας για τη σημασία της οργάνωσης χρόνου και μαζί τους δημιουργείστε ένα πλάνο διαβάσματος και δραστηριοτήτων, περιλαμβάνοντας τα πράγματα που τους αρέσουν μέσα σε αυτό. Επιβραβεύστε για την ολοκλήρωση του πλάνου σας τα παιδιά αλλά και τους εαυτούς σας! Βεβαιωθείτε ότι πάντα θα μένει ελεύθερος χρόνους για όμορφες στιγμές!


Πρόγραμμα Jordan


Number 3- Σωστή Διατροφή

Το άλφα και το ωμέγα της καλής λειτουργίας του οργανισμού για κάθε δραστηριότητα! Μια ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, βοηθά το σώμα και το μυαλό να ανταπεξέλθει στην κάθε μέρα με αποτελεσματικότητα. Φροντίστε το παιδί σας να τρώει υγιεινά σνακ που του δίνουν ενέργεια και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ανάμεσα στα διαλείμματα του σχολείου. Δείτε μερικές επιλογές για υψηλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα. Συνδυάστε την καλή ισορροπημένη διατροφή με προϊόντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, όπως συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των παιδιών. 


Number 2- Πρόληψη 

Όσες φορές και να αναφερθούμε στην πρόληψη δε θα είναι αρκετές για να αποτυπώσουμε τη μεγάλη σημασία της! Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, σχολείο και έναρξης σχολικής χρονιάς, η πρόληψη πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή! Φροντίστε να έχετε τα απαραίτητα ώστε τα χέρια των παιδιών να είναι καθαρά από μικρόβια και μικροοργανισμούς! Σίγουρα η εκπαίδευση με την πανδημία μας εδραίωσε τη σημαντικότητα της χρήσης αντισηπτικών, αλλά πάντα η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως! Υπενθυμίστε στα παιδιά σας πόσο σημαντικό είναι,όχι μόνο να πλένουν τα χέρια τους,αλλά και να χρησιμοποιούν έξτρα προστασία με αντισηπτικά gel ή μαντηλάκια, ένας εύκολος τρόπος για να είναι προστατευμένα! Όταν μιλάμε για πρόληψη, πέρα από ιώσεις και μικρόβια, αναφερόμαστε και στους μικρούς ανεπιθύμητους επισκέπτες στα μαλλιά των παιδιών! Η επιλογή ενός καλό αντιφθειρικού για πρόληψη μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά! Βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση σας και βρεθείτε ένα βήμα μπροστά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ψειρών και κονιδών. 


Number 1 - Φροντίδα και περιποίηση

Όσο χρονών και να είναι τα παιδιά, πάντα θα παραμένουν παιδιά! Η φροντίδα και η περιποίηση δε σταματά σε τάξεις και ηλικίες, κάθε γονιός το γνωρίζει! Διαλέξτε μαζί με τα παιδιά τα απαραίτητα προϊόντα για την υγιεινή τους, αλλά και την εμφάνιση τους. Βρείτε ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα νέο παιχνίδι με τα παιδιά σας,αν είναι σε μικρές ηλικίες, φτιάχνοντας λίστες με "Τι να κάνω πριν το σχολείο" προσθέτοντας πλύσιμο δοντιών, περιποίηση μαλλιών και σώματος, φροντίδα ματιών και αυτιών. Αν πάλι τα παιδιά σας είναι σε προχωρημένη ηλικία δώστε τους την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους λίστα με πράγματα που χρειάζονται, οι μεγαλύτερες τάξεις γνωρίζουν ήδη τις ανάγκες τους! 


Σε όλα τα παραπάνω μην ξεχάσετε να προσθέσετε τη θετική σας ενέργεια, τον ενθουσιασμό για ένα νέο σχολικό ξεκίνημα, τη συνάντηση με φίλους και τις όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας! Πάντα να βρίσκετε χρόνο εκτός προγράμματος για να μοιραστείτε! Η φροντίδα και η περιποίηση μπορεί να είναι και η πιο απλή κουβέντα όπως το “Καλή σχολική χρονιά” !