Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Πως να σταματήσω τον βήχα το βράδυ; 10+2 τρόποι

Πως να σταματήσω τον βήχα το βράδυ; 10+2 τρόποι

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε κατάσταση έντονου βήχα είτε λόγω κάποιας ίωσης, είτε από απλό κρύωμα. Ο βήχας το βράδυ όταν ξαπλώνουμε τείνει να χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κοιμηθούμε. Είναι γνωστό ότι η ποιότητα του ύπνου είναι ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, όπως και οι επαρκείς ώρες ξεκούρασης, ιδιαίτερα όταν είμαστε άρρωστοι.

Έτσι, το Smile-pharmacy έχει συγκεντρώσει για εσένα 10 + 2 τρόπους ώστε να αντιμετωπίσεις τον βήχα το βράδυ και να μπορέσεις να έχεις έναν ήρεμο ύπνο.

10 + 2 τρόποι για να έχεις έναν ήρεμο ύπνο χωρίς βήχα

Γιατί βήχω χειρότερα όταν ξαπλώνω;

 

Θα έχεις παρατηρήσει πως όταν έρχεται η στιγμή να ξαπλώσεις, βήχεις περισσότερο και δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις κανονικά. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Αρχικά η βαρύτητα έχει σημαντική επιρροή, καθώς όταν ξαπλώνουμε οι βλέννες από τη μύτη συνήθως συσσωρεύονται στο πίσω μέρος του λαιμού προκαλώντας αντανακλαστικό και επίμονο βήχα. Ταυτόχρονα, ο ξηρός αέρας και γενικά το ξηρό περιβάλλον συμβάλλουν αρκετά στην επιδείνωση του βήχα, όπως και η μπουκωμένη μύτη, κατά την οποία αναπνέουμε από το στόμα και κατά συνέπεια ο λαιμός γίνεται ξηρός. Ακόμη, αν κάποιος πάσχει από Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση , άσθμα ή είναι έντονος καπνιστής, φαίνεται πως χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή στον ύπνο, καθώς ο βήχας που προκαλείται από τα προαναφερθέντα δεν υποχωρεί εύκολα.


Πως να σταματήσω να βήχω στον ύπνο;

      1. Κάνε γαργάρες:
Με ζεστό αλατόνερο ή με πρόπολη πριν κοιμηθείς. Το αλάτι μειώνει τον ερεθισμό του λαιμού και λεπταίνει τη βλέννα. Η πρόπολη θεωρείται “αντιβιοτικό της φύσης”, είναι πλούσια σε ενεργά συστατικά, όπως φλαβονοειδή και αιθέρια έλαια, τα οποία έχουν αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, θεραπευτικές, αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιμυκητιασικές και αντι-ιικές ιδιότητες.

      2. 
Χρησιμοποίησε κι άλλο μαξιλάρι: 
Θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη κλίση στο σώμα σου, ώστε να αποτραπεί η συσσώρευση της βλέννας στο πίσω μέρος της μύτης και στον λαιμό (αν ο βήχας είναι παραγωγικός).
       
      3. Πάρε
καραμέλες για τον λαιμό: 
Κάποιες φαρμακευτικές παστίλιες περιέχουν συστατικά όπως δεξτρομεθορφάνη (αντιβηχικό) ή βενζοκαίνη (αναισθητικό), άλλες περιέχουν φυσικά καταπραϋντικά συστατικά όπως μέλι, μενθόλη, έλαιο μέντας ή έλαιο ευκαλύπτου. Δες εδώ τις κορυφαίες επιλογές για να ηρεμήσει ο βήχας σου.
   
      4. Κάνε ζεστό
μπάνιο:
Οι ατμοί που θα δημιουργηθούν από το ζεστό νερό, θα ρευστοποιήσουν τις ρινικές εκκρίσεις, με αποτέλεσμα να αναπνέεις καλύτερα και επομένως, να κοιμηθείς και καλύτερα.
 
      5. Φτιάξε ένα ζεστό
 ρόφημα:
Τσάι, τζίντζερ, φασκόμηλο, μέντα, θυμάρι και χαμομήλι είναι μερικά μόνο από τα “μυστικά” συστατικά που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του επίμονου βήχα σου.
 
     6. Δοκίμασε φυτικό
σιρόπι για τον βήχα:
Υπάρχουν πολλά σιρόπια για τον βήχα, φυτικά, των οποίων μερικά από τα βασικά συστατικά είναι το μέλι,ο κισσός, η μολόχα, ο ευκάλυπτος, ο χαλκός κ.ά. Τα σιρόπια αυτά δρούν ευεργετικά στο λαιμό, καταπραϋνοντας το ερεθισμένο αναπνευστικό σύστημα διευκολύνοντας τη ρευστοποίηση των εκκρίσεων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
   

     7. Ρύθμισε το επίπεδο
υγρασίας στο δωμάτιο:
Αν ο αέρας στο δωμάτιό σου είναι ξηρός μπορείς να χρησιμοποιήσεις υγραντήρα ώστε να κρατήσεις υγρούς τους βλεννογόνους σου. Ωστόσο, πρόσεξε να μην το παρακάνεις. Τα ακάρεα της σκόνης και μούχλας -και τα δύο είναι κοινά αλλεργιογόνα- ευδοκιμούν στον υγρό αέρα. Προσπάθησε να διατηρείς τα επίπεδα υγρασίας στο 40% έως 50%.

     8. Κράτα το κρεβάτι σου καθαρό απο σκόνη:
Τα ακάρεα της σκόνης -μικροσκοπικά πλάσματα που τρέφονται με τις νεκρές νιφάδες του δέρματός - υπάρχουν σε κάθε κρεβάτι και είναι αιτία έξαρσης της αλλεργίας. Το ίδιο ισχύει και για τον περιβάλλοντα χώρο. Μην αφήνεις γύρω από το κρεβάτι πολλά αντικείμενα τα οποία δύνανται να μαζέψουν σκόνη, και όταν καθαρίζεις, να φοράς μάσκα.

     9. Πρόσθεσε μέλι στην διατροφή σου: 
Μια κουταλιά μέλι πριν κοιμηθείς θα μαλακώσει το λαιμό και θα καθυστερήσει το σύμπτωμα. Το μέλι φημίζεται για τις αντιμικροβιακές και μαλακτικές του ιδιότητες. Μην καταναλώσεις κάτι για περίπου 15’ αφού φας λίγο μέλι ώστε να το αφήσεις να δράσει.

    10. Πάρε τα σωστά
συμπληρώματα:
Συμπληρώματα όπως Βιταμίνη C, Echinacea, Ψευδάργυρος, Βασιλικός πολτός, Σαμπούκος κ.α. Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου.


    11. Εισπνοές με
αιθέρια έλαια:
Τα αιθέρια έλαια είναι αρωματικές ενώσεις που εξάγονται από τα φυτά.Μπορείς να τα εφαρμόσεις με δυο τρόπους. Αρχικά, μπορείς να βάλεις λίγες σταγόνες από τα αιθέρια έλαια σε ένα μπολ με ζεστό νερό και να εισπνεύσεις τους ατμούς για 5 έως 10 λεπτά (προσοχή να μην πλησιάσεις πολύ κοντά στο μπολ ή να εισπνεύσεις τόσο ζεστό ατμό που καίει το πρόσωπό ή τα ρινικά περάσματα). Η δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιηθεί ένας διαχύτης χώρου ή συσκευή καύσης ελαίων. Βάλε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και στον υγραντήρα και να βοηθήσεις την αναπνοή όσο κοιμάσαι. Για ακόμη καλύτερη αίσθηση, προτείνεται να επιλεχθεί ένα έλαιο που να βοηθά στον ύπνο, όπως η λεβάντα.

    12. 
Χρήση κρέμας/λαδιού για εντριβή:
Μπορείς να προμηθευτείς κάποια κρέμα εντριβής ή λάδι όπως το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, που συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του στήθους για να διευκολυνθεί η αναπνοή και να καταπραϋνθεί ο βήχας. Κάνε απαλό μασάζ πάνω στο δέρμα πριν πέσεις για ύπνο, και δες τα άμεσα αποτελέσματα ανακούφισης.