Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Σημύδα: ενάντια στην κυτταρίτιδα

Σημύδα: ενάντια στην κυτταρίτιδα

Η σημύδα είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος μέχρι τα 25 μέτρα και ανθίζει Απρίλιο και Μάιο. Το δέντρο χαρακτηρίζεται από το λεπτό παπυρώδη φλοιό του, που αποσπάται σε πλάκες. Διαθέτει πολλές ποικιλίες που ευδοκιμούν στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία και ανταποκρίνεται σε εύκρατα κλίματα όπως σε δάση και κήπους.


Τα νεαρά φύλλα της σημύδας, είναι πλούσια σε σαπωνίνες και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Περιέχουν φλαβομικό, διουρητικό παράγωγο, την υπεροσιδη, τερπένια και τανίνες.

Ιδιότητες

Η σημύδα, δρα ως διουρητικό, βοηθάει στην καύση λίπους και στη μείωση ουρικού οξέος και βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Το ρόφημα από φύλλα σημύδας έχει σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Ο φλοιός της βοηθάει στην τριχόπτωση, στη μείωση του σακχάρου, στην αποβολή της πέτρας από τα νεφρά, ξεφουσκώνει τα οιδήματα, τονώνει τις εκκρίσεις της χολής και ενισχύει τη λειτουργία των αρτηριών.

Τρόποι παρασκευής.

  • Ως έγχυμα.

Ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ξερά φύλλα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Έπειτα το σουρώνουμε, πίνουμε τρεις φορές την ημέρα για τρεις εβδομάδες, διακόπτουμε για μια βδομάδα και συνεχίζουμε.


  • Για εξωτερική χρήση κατά της κυτταρίτιδας. 

Απλώνουμε το αφέψημα σαν κομπρέσα στα σημεία που έχουμε κυτταρίτιδα και αφήνουμε για 15 λεπτά.