Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Συμπτώματα Εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση της περιόδου

Συμπτώματα Εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση της περιόδου

Η εγκυμοσύνη είναι μια σημαντική φάση στη ζωή μιας γυναίκας, και η ανίχνευση των πρώτων σημαδιών μπορεί να είναι συναρπαστική. Πριν από την καθυστέρηση της περιόδου, υπάρχουν ορισμένα ενδεχόμενα συμπτώματα που μπορούν να υποδείξουν ότι μια γυναίκα είναι έγκυος. Είναι σημαντικό να τα γνωρίζετε και να τα αναγνωρίζετε, αν και δεν πρέπει να βασίζετε μόνο σε αυτά για τη διάγνωση της εγκυμοσύνης, καθώς αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι αποτέλεσμα και άλλων παραγόντων.

10 Συμπτώματα Εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση της περιόδου

1. Ευαισθησία και Πρήξιμο στο Στήθος

Ένα από τα πρώτα και πιο συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι η ευαισθησία και τα πρηξίματα στο στήθος. Αυτό το συμπτώμα οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή των ορμονών στον οργανισμό της γυναίκας κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη. Το στήθος μπορεί να αισθάνεται πιο ευαίσθητο και πιθανότατα θα εμφανίσει πόνους που πολλές φορές μοιάζουν με αυτούς που συνηθίζετε να αισθάνεστε πριν από την περίοδο. Επιπλέον, το στήθος μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο και βαρύτερο από τις πρώτες εβδομάδες της κύησης.

2. Ναυτία με ή χωρίς εμετό

Η πρωινή αδιαθεσία είναι ένα άλλο συχνό σύμπτωμα που εμφανίζεται συνήθως τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Εκτός από τον εμετό, μπορείτε να νιώσετε ναυτία σε διάφορες στιγμές της ημέρας. Το ακόμη πιο παράξενο είναι ότι μυρωδιές που ποτέ στο παρελθόν δεν σας ενοχλούσαν, τώρα μπορεί να προκαλούν ναυτία.

3. Αυξημένη ούρηση

Η συχνή ούρηση είναι ένα άλλο σύμπτωμα που εμφανίζεται από τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται στην απότομη αύξηση της ποσότητας του αίματος και άλλων σωματικών υγρών στον οργανισμό σας, που οδηγεί σε αυξημένη ροή από τα νεφρά προς την ουροδόχο κύστη.

4. Κόπωση και υπνηλία

Η κούραση είναι ένα άλλο σύμπτωμα που μπορεί να παρατηρηθεί στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Τα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης αυξάνονται σημαντικά κατά τη διάρκεια της πρώιμης εγκυμοσύνης, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη υπνηλία.

5. Απέχθεια για κάποιες τροφές και αυξημένη επιθυμία για άλλες

Ενδεχομένως να παρατηρήσετε παράξενα αισθήματα αντίδρασης στις γεύσεις των τροφίμων. Αυτό οφείλεται σε αυξημένα επίπεδα της ορμόνης της εγκυμοσύνης β-HCG. Μπορεί να αισθάνεστε απέχθεια για ορισμένα τρόφιμα που συνήθως απολαμβάνετε και να έχετε ξαφνική επιθυμία για άλλες.

6. Ελαφριά Αιμορραγία

Ένα μικρό ποσό αιμορραγίας κολπικής μπορεί να είναι ένα άλλο πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Αυτό ονομάζεται "αιμορραγία εμφύτευσης" και συμβαίνει όταν το γονιμοποιημένο ωάριο επικολλάται στο τοίχωμα της μήτρας περίπου 10-14 ημέρες μετά τη σύλληψη. Αυτή η αιμορραγία μοιάζει συνήθως με την κανονική περίοδο. Είναι σημαντικό να την αναγνωρίζετε, διότι μπορεί να μπερδέψει κάποιες γυναίκες και να τις οδηγήσει να πιστέψουν ότι έχουν απλά μια ελαφριά περίοδο.

7. Παράξενη Γεύση στο Στόμα

Τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης, είναι δυνατό να αντιληφθείτε μια παράξενη μεταλλική γεύση στο στόμα. Κάποιες φορές, μπορεί να αντιδράτε σε τρόφιμα διαφορετικά από ό,τι συνήθως.

8. Πονοκέφαλος

Πονοκέφαλος είναι ένα άλλο σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφαλικές κρίσεις.

9. Κράμπες στη Μήτρα

Κάποιες γυναίκες μπορεί να βιώσουν ήπιους πόνους (κράμπες) στη μήτρα στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

10. Αλλαγές στη Διάθεση

Η διάθεση μιας γυναίκας μπορεί να αλλάξει απότομα. Αυτό είναι συχνό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πότε μπορώ να κάνω Τεστ Εγκυμοσύνης;

Η εποχή της αναμονής μετά από μια ερωτική επαφή που μπορεί να οδηγήσει σε γονιμοποίηση μπορεί να είναι μια αγωνία για πολλές γυναίκες. Πότε μπορείτε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης και να είστε βέβαιες για τα αποτελέσματα; Αφού το ωάριο προσχωρήσει στο ενδομήτριο μετά τη γονιμοποίηση, αρχίζει να εκκρίνεται η χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG). Τα τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύουν αυτήν την ορμόνη με αξιόπιστο τρόπο.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη ότι τα τεστ αυτά πρέπει να πραγματοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή του κύκλου σας για να είναι αξιόπιστα.Το κατάλληλο χρονικό παράθυρο για ένα τεστ εγκυμοσύνης είναι 10 έως 14 ημέρες μετά από μια ερωτική επαφή που μπορεί να οδηγήσει σε γονιμοποίηση. Εάν πραγματοποιήσετε το τεστ πιο νωρίς, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να δείξει λανθασμένα αρνητικό αποτέλεσμα. Για να εξασφαλίσετε ότι το τεστ σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβές, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

1. Κάντε το τεστ το πρωί: Τα πρώτα ούρα του πρωινού είναι πλούσια σε hCG και παρέχουν τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν αραιώνετε τα ούρα σας πολύ με πολλά ροφήματα πριν το τεστ.
2. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης: Βεβαιωθείτε ότι το τεστ που χρησιμοποιείτε δεν έχει λήξει, διότι αυτό μπορεί να επηρεάσει την ακρίβειά του.
3. Ακολουθήστε τις οδηγίες: Κάθε τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετικές οδηγίες, οπότε είναι σημαντικό να τις ακολουθείτε πιστά.Με αυτές τις προφυλάξεις, μπορείτε να είστε βέβαιες ότι το τεστ εγκυμοσύνης που κάνετε θα σας δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα.



Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.