Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Φασκόμηλο: ένα βότανο με πολλά οφέλη

Φασκόμηλο: ένα βότανο με πολλά οφέλη

Το φασκόμηλο (Salvia officinalis ) ανήκει στην οικογένεια του δυόσμου, της
ρίγανης, του δεντρολίβανου, του βασιλικού και του θυμαριού. Είναι ένας αειθαλής θάμνος, ποώδους ανάπτυξης και αρωματικός.

Το αφέψημα του φυτού χρησιμοποιείται από πολύ παλιά για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Το βοτανικό όνομα Σάλβια προέρχεται από το λατινικό «salvere» που σημαίνει «θεραπεύω». Ο Καρλομάγνος είχε δώσει εντολή να φυτεύεται στους λαχανόκηπους και στους κήπους των μοναστηριών. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν ελληνικό τσάι και οι Κινέζοι ελληνικό ρόφημα, καλύτερο από το τσάι.

Το φασκόμηλο έχει πολλά οφέλη για την υγεία:

  • Είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις.

Τα αντιοξειδωτικά μόρια συμβάλλουν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ρίζες που συνδέονται με χρόνιες ασθένειες, όπως διαβήτης τύπου 2 και ορισμένες μορφές καρκίνου. Μειώνει τη φλεγμονή και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η βιταμίνη Κ που περιέχει συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών, την κυκλοφορία και τη σωστή πήξη του αίματος. 

  • Συμβάλλει στην υγεία του δέρματος.

Είναι ιδανικό για λιπαρά δέρματα και παρέχει βαθύ καθαρισμό σε δέρματα με ακμή.

  • Μαλλιά.

Καταπολεμά την πιτυρίδα και βελτιώνει τα αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά. Επιπλέον, σταματάει την τριχόπτωση.

  • Συμβάλλει στην καλή στοματική υγιεινή.

Οι γαργάρες με φασκόμηλο βοηθούν στον πόνο, τη φλεγμονή και την κακοσμία του στόματος, καθώς επίσης και στην καταπολέμηση των βακτηρίων και την επούλωση πληγών.

    • Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πεπτικών συμπτωμάτων, όπως δυσπεψία και ναυτία.

Το φασκόμηλο έχει ιδιότητες παρόμοιες με αυτές των οιστρογόνων. Έτσι, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της δυσμηνόρροιας.

    • Καταπολεμά την εφίδρωση.
  • Έχει βλεννολυτική δράση.

Ανακουφίζει από τον βήχα, την ιγμορίτιδα και τη φαρυγγίτιδα.