Smile pharmacy login Smile Pharmacy Login

Διατροφή και εγκυμοσύνη

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το καλοκαίρι αποτελεί μία από τις καλύτερες εποχές για τη δημιουργία ή την αύξηση των μελών της οικογένειας, το φθινόπωρο μπορεί να βρει πολλές γυναίκες να διανύουν μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους. Η περίοδος της εγκυμοσύνης όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ενώ καθοριστικής σημασίας είναι η διατροφή της εγκύου, ώστε να δημιουργηθούν οι ευνοϊκότερες δυνατές συνθήκες για τη μητέρα και την ανάπτυξη του μωρού.

Η εγκυμοσύνη θέλει τις βιταμίνες της…
…Και όχι μόνο. Για την ακρίβεια θέλει όλες τις ομάδες θρεπτικών συστατικών, με ιδιαίτερη έμφαση σε συγκεκριμένα όπως είναι το ασβέστιο, το σίδηρο και το φολικό οξύ. Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικά και σε ποιες τροφές περιέχονται θα δούμε παρακάτω.

Ασβέστιο… δουλεύει για δύο
Και για τη μαμά και για το παιδί, αφού είναι υπεύθυνο για την υγεία και την ανθεκτικότητα των οστών και των δοντιών. Οι ανάγκες της γυναίκας στο πολύτιμο αυτό συστατικό αυξάνονται κατά την κύηση ειδικά στη διάρκεια του 2ου και του 3ου τριμήνου που ο σκελετός του μωρού αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Εάν η μέλλουσα μαμά δεν προμηθεύει το μωρό με την ποσότητα που χρειάζεται, τότε εκείνο θα το πάρει από τα δικά της αποθέματα που βρίσκονται στον οργανισμό της, δηλαδή τα δόντια και τα οστά προκαλώντας έτσι την αποδυνάμωσή τους. Το ασβέστιο βρίσκεται και στα κύτταρα του νευρικού συστήματος και παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάδοση πληροφοριών, μία θεμελιώδη λειτουργία για το έμβρυο που συμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων όπως είναι η δισχιδής ράχη.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης εκτός από την προσμονή της χαράς μπορεί να δημιουργήσει και άγχος, η οποία μπορεί να σχετιστεί και με την έλλειψη ασβεστίου. Ας μην ξεχνάμε ότι το νευρικό σύστημα στη φάση αυτή γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο, οπότε το ασβέστιο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο ώστε να μειωθεί ή και να αποφευχθεί μία κρίση άγχους.

Το πολύτιμο αυτό μέταλλο αποδεικνύεται εξαιρετικός σύμμαχος και κατά τη διάρκεια του τοκετού, αφού η ιδιότητά του να συμβάλλει στην πήξη του αίματος συμβάλλει ώστε να προληφθούν ή να αποφευχθούν πιθανές αιμορραγίες.

Κατά την περίοδος της εγκυμοσύνης, ο οργανισμός προσαρμόζεται για να φιλοξενήσει το ή τα μωρά δημιουργώντας κάποιες όχι ιδιαίτερα ευχάριστες καταστάσεις. Οι κράμπες και οι πόνοι στις πλάτες αποτελούν συχνό φαινόμενο και ίσως αποτελούν σημάδια έλλειψης ασβεστίου, το οποίο αποτελεί συστατικό και των μυών, επίσης. Οπότε όταν το ασβέστιο δεν υπάρχει σε επαρκή ποσότητα, οι μυς αδυνατίζουν και ενημερώνουν ή ειδοποιούν μέσω του πόνου.

Διατροφή και συμπληρώματα διατροφής συμμαχούν ώστε να σας εφοδιάσουν με τις επαρκείς ποσότητες ασβεστίου. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι τα γαλακτοκομικά όπως τυρί και γιαούρτι, τα αβγά, τα ψάρια, εμπλουτισμένα σε ασβέστιο τρόφιμα όπως δημητριακά, γάλα σόγιας, χυμός πορτοκαλιού, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως ρόκα, σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, τα όσπρια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια.

Το Calcium Plus της σειράς Platinum Range από την Power Health αποτελεί μία ακόμα κλασική επιλογή που θα γίνει ο καθημερινός σας σύμμαχος. Αποτελεί ένα συμπλήρωμα υψηλής διατροφικής αξίας αφού συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του μαγνησίου και της βιταμίνης D για τη μέγιστη αξιοποίηση του ασβεστίου. Συμβάλει στην καλή υγεία οστών και δοντιών, τη φυσιολογική λειτουργία των μυών, τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη διατήρηση της υγείας των αγγείων και της καρδιάς. Προλαμβάνει την οστεοπόρωση και τις μυϊκές κράμπες, ανακουφίζει από τους πόνους των μυών και των αρθρώσεων και καταπολεμά τη νευρικότητα, την αϋπνία και το άγχος.

Σιδηρά προστασία για μαμά και μωρό

Ένα ακόμα πολύτιμο μέταλλο το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης, είναι ο σίδηρος. Είναι η πρωτεΐνη του αίματος, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς και το διοξείδιο του άνθρακα από τους ιστούς στους πνεύμονες. Είναι απαραίτητος, όχι μόνο για την ομαλή πορεία της κύησης, αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη σιδήρου προκαλείται ανεπάρκεια σύνθεσης της αιμοσφαιρίνης προκαλώντας πρόβλημα παροχής οξυγόνου στα κύτταρα της εγκύου.

Ειδικά αν λάβετε υπόψη ότι ένα υγιής οργανισμός χρειάζεται δύο χρόνια περίπου να επαναεφοδιαστεί με την ποσότητα σιδήρου που είχε πριν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, καταλαβαίνετε γιατί είναι τόσο σημαντικό να περιλαμβάνεται στη διατροφή. Μάλιστα, οι περισσότεροι γυναικολόγοι συνιστούν τη λήψη συμπληρώματος διατροφής ακόμα και μετά τον τοκετό για κάποιο χρονικό διάστημα ή και μέχρι τη διακοπή του θηλασμού.

Στην καλύτερη απορροφησιμότητα του σιδήρου βοηθάει η βιταμίνη C που βρίσκεται στα εσπεριδοειδή, στη ντομάτα, τις φράουλες, ενώ αντίθετα μειώνεται από την κατανάλωση γαλακτοκομικών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής να γίνεται με άδειο στομάχι ή αφού έχει περάσει μία με δύο ώρες από την κατανάλωση τροφών που περιέχουν ασβέστιο και μισή ώρα τουλάχιστον από άλλες τροφές. Ο σίδηρος βρίσκεται σε τροφές ζωικής προέλευσης όπως το κόκκινο κρέας, τα όσπρια, τα αποξηραμένα φρούτα, τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, τα αβγά, το σολομό, τα εμπλουτισμένα δημητριακά, τη γαλοπούλα, το μαλακό τυρί από σόγια, τους ξηρούς καρπούς.

Το Floradix είναι ένα φυσικό τονωτικό συμπλήρωμα διατροφής με Οργανικό Σίδηρο, Βιταμίνες C, Β1, Β2, Β6, Β12, εκχυλίσματα φυτών και συμπυκνωμένους χυμούς φρούτων. Η πλούσια και ειδικά μελετημένη σύνθεσή του καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά προσφέροντας στον οργανισμό όλα όσα χρειάζεται σε καθημερινή βάση. Ο μοναδικός συνδυασμός συστατικών του Floradix εξασφαλίζει τη βέλτιστη αξιοποίηση του σιδήρου, με αποτέλεσμα να ξαναδίνει στο γυναικείο οργανισμό όλη τη χαμένη ενεργητικότητα και ζωντάνια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στους εντατικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά και στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Δεν περιέχει ζάχαρη, συντηρητικά, αλκοόλη και χημικά πρόσθετα και έχει ευχάριστη γεύση.

Το… φιλικό φολικό οξύ
Δεν είναι τυχαίο που το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη συγκεκριμένη βιταμίνη, είναι η εγκυμοσύνη. Όλες οι γυναίκες που βρίσκονται στη διαδικασία τεκνοποίησης είναι απαραίτητο να λαμβάνουν το πολύτιμο φολικό οξύ μέσα από τη διατροφή, αλλά και από συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με έρευνες η λήψη του ειδικά τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μειώνει τις πιθανότητες να παρουσιαστούν εκ γενετής ανωμαλίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα του εμβρύου.

Το σώμα χρειάζεται το φολικό οξύ για τη φυσιολογική δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ταχεία ανάπτυξη των κυττάρων του πλακούντα και την ανάπτυξη του μωρού. Η λήψη φολικού οξέος συνιστάται από τους γιατρούς πριν την εγκυμοσύνη, δηλαδή κατά τη διάρκεια της προσπάθειας σύλληψης, όχι μόνο γιατί συμβάλλει στην ενίσχυση της γονιμότητας, αλλά και γιατί μπορεί να προλάβει πιθανές γενετικές ανωμαλίες.
Τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ είναι οι φακές, το σπανάκι, τα φασόλια, τα φρούτα, ο σολομός, το γιαούρτι, τα δημητριακά, το αβοκάντο, τα φιστίκια, τα σπαράγγια, το μπρόκολο.

Εάν είναι στα σχέδιά σας να αποκτήσετε ή να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, δημιουργήστε τις καλύτερες συνθήκες και χαρείτε το θαύμα της μητρότητας. Γιατί η σωστή προετοιμασία φυσικά βοηθάει. Αυτήν την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Fertinal από τη νέα γυναικεία σειρά FEMINA της Platinum Range από την Power Health. Ένας ειδικά μελετημένος συνδυασμός από βιοενεργές μορφές βιταμινών για μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα. Το Fertinal συμβάλλει στην ενίσχυση της γυναικείας γονιμότητας και αναπαραγωγής βοηθώντας στη βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων, στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας, αλλά και στην ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης, μέχρι τους 3 πρώτους μήνες. Ζήστε τη μοναδική αυτή εμπειρία και χαρείτε την κάθε στιγμή.

Aπό την ομάδα της Power Health.

Smile Tip: Προτού λάβεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής στην εγκυμοσύνη, συμβουλέψου το γιατρό σου. 
smile newsletter Eγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι για προσφορές, εκπτώσεις και δώρα!

Subscribe to our mailing list

To Smile Pharmacy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τις ενημερώσεις που θέλετε να σας στέλνουμε μέσω email:

#ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ Παραγγελιες
#ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικα ανω των 39€
#TAXYTHTA
αποστολης
Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας κατασκευή ιστοσελίδων advisable

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Smile Pharmacy και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το Smile Pharmacy στο Instagram!
@smilepharmacygr
Product Title
ΚΩΔΙΚΟΣ:
Ποσότητα
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 100 Smilies Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 1 Smilies
ΤΙΜΗ
00.00
00.00
Αναμένεται
Το καλάθι σας
Καλως ηρθες ξανα στο Smile Pharmacy ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ! Δες το εδώ
close