Smile pharmacy login Smile Pharmacy Login

Η σημασία της πρωτεΐνης στον οργανισμό μας

Ιδιαίτερα αγαπητή η πρωτεΐνη, αποτελεί ένα από τα πλέον διάσημα θρεπτικά συστατικά για γυναίκες και άνδρες που τρέχουν, γυμνάζονται, ή έχουν μία έντονη σωματική δραστηριότητα. Βέβαια, δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των αθλητών και των αθλούμενων, αλλά απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το μυϊκό σύστημα. Άρα και για κάθε έναν από εμάς που θέλουμε να επιταχύνουμε τα… αποτελέσματα του ιδρώτα και του κόπου μας στην προσπάθειά μας να έχουμε ένα υγιές, σφιχτό σώμα.

Η πρωτεΐνη στο μικροσκόπιο

Γυμναζόμαστε, δε γυμναζόμαστε, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για κάθε οργανισμό. Ας δούμε πώς λειτουργεί και τι μας προσφέρει, έτσι ώστε να τη γνωρίσουμε χωρίς φόβο και πάθος και να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση της στην καθημερινότητά μας. Η ονομασία της προέρχεται από το ρήμα ‘’πρωτεύω’’ αποδίδοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει σε σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού.

Οι πρωτεΐνες αποτελούν μεγάλες ενώσεις οι οποίες δημιουργούνται με το συνδυασμό μικρότερων, των αμινοξέων. Στην ορολογία της διατροφής χαρακτηρίζονται ως μακροθρεπτικά συστατικά και εφοδιάζουν το σώμα μας με τα δομικά υλικά του μυϊκού συστήματος και όχι μόνο.
Σε κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης αντιστοιχούν 4 θερμίδες. Για να κατασκευαστούν οι πρωτεΐνες απαιτείται η συμμετοχή 20 απαραίτητων αμινοξέων και τότε ονομάζονται πλήρεις, ενώ εκείνες που δεν περιέχουν και τα 20 αμινοξέα χαρακτηρίζονται ως ελλιπείς. Ευνόητο είναι ότι πλήρεις είναι εκείνες που μας εξασφαλίζουν όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Απαραίτητα λέγονται εκείνα τα αμινοξέα που δεν μπορεί να παράγει το σώμα μας, οπότε πρέπει να τα λαμβάνουμε από τη διατροφή μας.

Γιατί χρειαζόμαστε τις πρωτεΐνες

Οι λειτουργίες των πρωτεϊνών στο σώμα μας είναι πολλές, διαφορετικές και σημαντικές, καθώς εκτός από το ρόλο τους ως δομικά συστατικά, λειτουργούν ως συνένζυμα σε πολλές μεταβολικές διεργασίες για την παραγωγή ενέργειας και την αναπαραγωγή των κυττάρων (DNA). Αποτελούν δομές στα κύτταρά μας, τους συνδετικούς ιστούς, το δέρμα και τους μύες. Ένας ακόμα ρόλος τους είναι η διατήρηση και αναπλήρωση των ήδη υπαρχόντων πρωϊνών που βρίσκονται στον οργανισμό μας και έχουν φθαρεί, η δημιουργία νέου ιστού και μυών, αλλά και η άμυνα του οργανισμού μας.

Πρωτεύουσας σημασίας και για τη διατροφή μας

Η ένταξή τους στο διατροφικό μενού είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και ένα υγιές σώμα. Ακριβώς όπως χρειαζόμαστε τους υδατάνθρακες, τις βιταμίνες, τα ανόργανα έλατα, τα αντιοξειδωτικά, τα έλαια, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα. Τροφές που μας προσφέρουν τις πολύτιμες πρωτεΐνες είναι το κρέας, το κοτόπουλο, τα ψάρια, ο σολομός, το γιαούρτι, τα αυγά ιδιαίτερα το ασπράδι, η σόγια, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Οι ζωικής προέλευσης πρωτεΐνες είναι αυτές που προσφέρουν και τα 20 απαραίτητα αμινοξέα, και γι’ αυτό είναι ιδανικές για την ανάπτυξη όλες τις κρίσιμες περιόδους της ζωής μας.

Πρωτεΐνες… Πρωταθλήτριες στην προπόνηση

Η αλήθεια είναι ότι την πρωτεΐνη την έχουμε συνδέσει με το ‘’χτίσιμο’’ του σώματος και την αύξηση των επιδόσεων. Όχι άδικα, αφού όπως είπαμε αποτελούν βασικό δομικό συστατικό των μυών και του συνδετικού ιστού.

Η συμμετοχή των πρωτεϊνών στο ‘’χτίσιμο των μυών’’ στη διατήρηση και στην αποκατάστασή τους, αποτελεί ίσως και τη βασικότερη λειτουργία για αθλητές και αθλούμενους. Αυτό δε σημαίνει ότι απαιτείται να είστε πρωταθλητές για να την εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Η λήψη πρωτεϊνών από τροφές ή συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν πρωτεΐνη από ορό γάλακτος είναι σημαντική και για εσάς που έχετε εντάξει την άσκηση στη ζωή σας, αφού καλύπτουν τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, συμβάλλουν στην αύξηση του μυϊκού ιστού και στην αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος, πρώτη και… καλύτερη!

Είναι… must για όσους αθλούνται, προπονούνται ή έχουν έντονη σωματική δραστηριότητα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση στα αθλητικά συμπληρώματα διατροφής. Είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για εσάς που θέλετε να επιταχύνετε τη γράμμωση. Βασική προϋπόθεση, να επιλέξετε μία καθαρή, ασφαλή και αποτελεσματική πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία θα σας προσφέρει τα οφέλη της χωρίς παρενέργειες.

Τι είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Στην ουσία πρόκειται για μείγμα πρωτεϊνών που έχουν απομονωθεί από τον ορό γάλακτος, ο οποίος είναι το υγρό μέρος από το γάλα, το οποίο διαχωρίζεται κατά την παρασκευή του τυριού. Η καζεΐνη σε ποσοστό 80% και ο ορός γάλακτος σε ποσοστό 20% αποτελούν τους δύο κύριους τύπους πρωτεϊνών που περιέχει το γάλα. Κατά την παρασκευή του τυριού ο ορός γάλακτος διαχωρίζεται ως υποπροϊόν. Είναι εύκολο να το καταλάβετε όταν ανοίξετε ένα δοχείο που περιέχει γιαούρτι και δείτε το υγρό που επιπλέει στην επιφάνεια, αυτό είναι ο ορός γάλακτος.

Κατά το διαχωρισμό του από το τυρί υπόκειται σε ειδική επεξεργασία μέχρι να φτάσει στο στάδιο να γίνει η γνωστή πρωτεΐνη ορού γάλακτος που λατρεύουν όσοι αθλούνται. Η γνωστή σκόνη που προστίθεται σε αθλητικά ροφήματα η οποία εμπλουτίζεται με άρωμα σοκολάτας, βανίλιας και άλλα, αφού από μόνη της δεν έχει έντονη γεύση. Πριν επιλέξετε μία πρωτεΐνη ορού γάλακτος, είναι καλό να διαβάζετε την ετικέτα γιατί μπορεί να περιέχουν ανθυγιεινά πρόσθετα.

Η ιδανική πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι εκείνη που συνδυάζει τρεις ιδιότητες:

Απομονωμένη, καθαρή δηλαδή να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, λίπη και λακτόζη λιγότερο από 1%, ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη απορρόφηση, κάτι που ενδείκνυται για την αναγέννηση των μυών. Η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η πρωτεΐνη στην πιο αγνή μορφή της, καθώς υποβάλλεται σε επεξεργασία αφαίρεσης όλων των στελεχών λίπους και λακτόζης (ο υδατάνθρακας του γάλακτος). Συνήθως, η απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι περίπου 90% + καθαρή πρωτεΐνη κατά βάρος.

Συμπυκνωμένη, η οποία ενδείκνυται για την ενίσχυση της μυϊκής μάζα και είναι χαμηλή σε λιπαρά, ενώ έχει υψηλή βιολογική αξία και είναι συνήθως περίπου 75% καθαρή πρωτεΐνη κατά βάρος.

Υδρυλυμένη, για να καθιστά πιο γρήγορη και εύκολη την πέψη. Αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή παρουσιάζουν αλλεργίες σε ζωικές πρωτεΐνες.

Power of Nature Sport Series- Sport Series 100% Whey protein…
…πρωτίστως καθαρή πρωτεΐνη

H σωματική άσκηση αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλο και περισσότερων ανθρώπων, εκτιμώντας τα οφέλη που τους προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες του οργανισμού είναι περισσότερες και εξειδικευμένες. Η Power Health, η κορυφαία ελληνική εταιρεία στα συμπληρώματα διατροφής με στόχο να καλύψει αυτήν την ανάγκη δημιούργησε την Power of Nature Sport Series. Η νέα αθλητική σειρά περιλαμβάνει προϊόντα για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση και αποτελείται από εξειδικευμένες φόρμουλες υψηλής ποιότητας, καθαρότητας και ασφάλειας.

Η συμβολή των πρωτεϊνών στο ‘’χτίσιμο των μυών’’, αλλά και στη διατήρηση και αποκατάστασή τους μετά την άσκηση αποτελεί τη σημαντικότερη λειτουργία για ανθρώπους που γυμνάζονται ή έχουν εντάξει την άσκηση στη ζωή τους. Η Power of Nature Sport Series 100% Whey protein. αποτελεί ένα ‘’προπονητικό’’ ρόφημα με έμφαση στην υψηλή περιεκτικότητα αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs). Περιέχει 100% πρωτεΐνη ορού γάλακτος και αποτελεί μείγμα συμπυκνωμένης, απομονωμένης και υδρολυμένης πρωτεΐνης για την υψηλή παροχή αμινοξέων και την καλύτερη απορρόφησή τους. Είναι εύπεπτη, έχει φανταστική φυσική γεύση σοκολάτα και θα γίνει καθαρά… και η δική σας επιλογή!
smile newsletter Eγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι για προσφορές, εκπτώσεις και δώρα!

Subscribe to our mailing list

To Smile Pharmacy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τις ενημερώσεις που θέλετε να σας στέλνουμε μέσω email:

smileblog
#ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ Παραγγελιες
#ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικα ανω των 39€
#TAXYTHTA
αποστολης
Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας κατασκευή ιστοσελίδων advisable

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Smile Pharmacy και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το Smile Pharmacy στο Instagram!
@smilepharmacygr
Product Title
ΚΩΔΙΚΟΣ:
Ποσότητα
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 100 Smilies Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 1 Smilies
ΤΙΜΗ
00.00
00.00
Αναμένεται
Το καλάθι σας
Καλως ηρθες ξανα στο Smile Pharmacy ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ! Δες το εδώ
close