Smile pharmacy login Smile Pharmacy Login

Κράνμπερι, ο κόκκινος θησαυρός για τις ουρολοιμώξεις

Από την ομάδα της Power Health!
Αν και μικρό σε μέγεθος, τα οφέλη που μας προσφέρει αυτό το μικρό πορφυρό φρούτο το αναδεικνύουν σε θησαυρό για την υγεία μας, και ιδιαίτερα για εμάς τις γυναίκες, που ειδικά το καλοκαίρι δοκιμαζόμαστε σε πολλά επίπεδα. Δε φτάνει το άγχος που έχουμε για την εμφάνισή μας στην παραλία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις ουρολοιμώξεις που παραμονεύουν. Σύμμαχός μας το κράνμπερι, το οποίο προβλέπεται να βάλουμε στην καλοκαιρινή μας καθημερινότητα.

Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες…

Η Ουρολοίμωξη προκαλείται από μικρόβια τα οποία εισέρχονται από την ουρήθρα δημιουργώντας μόλυνση στην κύστη. Τα συμπτώματα είναι επώδυνα όπως τσούξιμο, πόνος κατά την ούρηση, η οποία είναι συχνή και επιτακτική, αιματουρία, και σε κάποιες περιπτώσεις πυρετός, ρίγη και ναυτία. Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο και οι άνδρες να εκδηλώσουν προστατίτιδα, δηλαδή φλεγμονή που εντοπίζεται στον προστάτη από μικρόβιο, αν και αυτό δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο. Η αδυναμία της είμαστε εμείς οι γυναίκες και αυτό οφείλεται στην ανατομία του ουροποιητικού συστήματος που είναι περισσότερο ευάλωτο και ‘’προσβάσιμο’’ στα μικρόβια.

…Και στο καλοκαίρι
Η ουρολοίμωξη μπορεί να ‘’χτυπήσει’’ οποιαδήποτε εποχή, αλλά το φόρτε της είναι το καλοκαίρι και οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Θάλαττα! Θάλαττα!
Ιαχές βγάζουμε όταν την αντικρύζουμε από τη λαχτάρα μας να δροσιστούμε στα γαλάζια της νερά. Όμως, το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο το μαγιό δε δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να αναπνεύσει, και επίσης, προκαλεί ερεθισμούς στην ουρήθρα. Η υγρασία αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια. Εννοείται, πως δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις πισίνες όπου το νερό δεν ανανεώνεται συχνά.

Νερό! Νερό!
Το σώμα μας το καλοκαίρι ιδρώνει πολύ περισσότερο. Όταν δεν αναπληρώνονται τα υγρά που χάνονται και η λήψη νερού δεν είναι επαρκής, το σώμα μας αφυδατώνεται και αυτό οδηγεί σε λιγότερες επισκέψεις στην τουαλέτα. Αυτό σημαίνει λιγότερη ούρηση, με αποτέλεσμα το ουροποιητικό σύστημα να μην καθαρίζεται και να δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Το καλοκαιρινό νεσεσέρ
Ειδικά αυτή την εποχή, το νεσεσέρ ξεχειλίζει από αρωματικά προϊόντα που μας φρεσκάρουν και μας ανανεώνουν. Καλό, όμως, είναι να αποφεύγουμε τα προϊόντα υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής με άρωμα γιατί μπορεί να αποτελέσουν αιτία να προκληθεί ουρολοίμωξη. Υπάρχει η πιθανότητα να ερεθίσουν την ουρήθρα, να μας φέρουν δυσφορία και να μας προκαλέσουν μόλυνση.

Με αεροπλάνα και βαπόρια
Μέσα σε αυτά τα μέσα μεταφοράς βάλτε και τα τρένα και τα αυτοκίνητα. Μπορεί να μας πηγαίνουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά είναι πολύ πιθανό αν δεν προσέξουμε να φτάσουμε ‘’μεταφέροντας’’ και λοιμώξεις του ουροποιητικού. Όταν, λοιπόν, ταξιδεύουμε και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δημόσιες τουαλέτες, πλένουμε τα χέρια μας, πριν και μετά τη χρήση. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας αντισηπτικά προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να μείνουμε καθαρές και ασφαλείς.

Κράνμπερι, "φυσικό σύστημα υγείας" για το γυναικείο ουροποιητικό….
Ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης της ουρολοίμωξης είναι η λήψη αντιβίωσης, η οποία λαμβάνεται συνήθως χωρίς να έχει προηγηθεί αντιβιόγραμμα, με αποτέλεσμα το μικρόβιο να παραμένει.

Το κράνμπερι είναι η λύση που προσφέρει η φύση και το οποίο έχει εφοδιάσει με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βρίσκονται στις προανθοκυανιδίνες που περιέχει. Η δράση τους έγκειται στο γεγονός ότι αποκολλούν το μικρόβιο από τα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν αποδείξει ότι το κράνμπερι συμβάλλει στη μείωση του αριθμού μικροβίων μειώνοντας σε ποσοστό 60% την επανεμφάνιση της λοίμωξης. Επίσης, η ισχυρή αντιμικροβιακή του δράση το καθιστά εξίσου αποτελεσματικό με την αντιβίωση που λαμβάνεται σε κυστίτιδες που υποτροπιάζουν.

…Για πρόληψη και αντιμετώπιση
Αν νιώθεις ότι είσαι επιρρεπής στις ουρολοιμώξεις, ή έχεις… ιστορικό από προηγούμενες χρονιές, καλό είναι να εντάξεις προληπτικά το κράνμπερι στην καθημερινότητά σου. Μπορείς να το βρεις σε συσκευασμένους χυμούς, και ιδανικά, δεν πρέπει να περιέχουν ζάχαρη γιατί ευνοεί τις ουρολοιμώξεις. Αν και το κράνμπερι που περιέχουν δεν είναι σε επαρκή ποσότητα, ώστε να είναι αποτελεσματικό. Αν επιλέξεις το φυσικό χυμό, απαιτούνται 1 έως 2 ποτήρια την ημέρα για αρκετές εβδομάδες, ώστε να λειτουργήσει προληπτικά και να σε προστατεύσει από την υποτροπιάζουσας κυστίτιδα. Σε περίπτωση που απαιτείται αντιμετώπιση, η λήψη αυξάνεται στα 2 έως 3 ποτήρια την ημέρα ταυτόχρονα. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι δε βρίσκεις εύκολα διαθέσιμο το συγκεκριμένο φρούτο και στην αυξημένη πρόσληψη που χρειάζεται, ώστε να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Γιατί να επιλέξεις φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με κράνμπερι
Η πιο πρακτική, αποτελεσματική και ασφαλής λύση είναι η επιλογή συμπληρώματος διατροφής το οποίο περιέχει εκχύλισμα κράνμπερι σε συμπυκνωμένη μορφή. Προτίμησε να επιλέξεις ένα σκεύασμα το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα του πολύτιμου αυτού φρούτου σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες ώστε να καλύψει τόσο την ανάγκη πρόληψης, όσο και αντιμετώπισης του προβλήματος. Κλινικές μελέτες που πιστοποιούν την αποτελεσματικότητά του αποτελούν μία ακόμα επιπλέον σημαντική διασφάλιση για την καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Ένα συμπλήρωμα που πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές, το καθιστά εξίσου αποτελεσματικό με την αντιβίωση και μπορεί ακόμα και να την αντικαταστήσει ή να λαμβάνεται
παράλληλα.

Cranberry από την Power Health
Φεύγουν και επιστρέφουν ξανά και ξανά δημιουργώντας έναν ατέλειωτο κύκλο ταλαιπωρίας. Οι ουρολοιμώξεις αποτελούν ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες. Σύμμαχός μας, ένα μικρό πορφυρό φρούτο, το cranberry. Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν “κόκκινο θησαυρό”, καθώς είναι πλούσια πηγή πολυφαινολών, προανθοκυανιδινών, ουσιών που προσδίδουν το κόκκινο χρώμα στο κράνμπερι, ενώ εμποδίζουν την ανάπτυξη παθογενών παραγόντων στο ουροποιητικό σύστημα. To Cranberry αποτελεί την πρόταση της Power Health για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων. Περιέχει το Cranmax®, ένα φυσικό εξειδικευμένο δραστικό συστατικό από cranberry, το οποίο σύμφωνα με κλινικές μελέτες μειώνει σημαντικά την επανεμφάνιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού, ενώ είναι πιο αποτελεσματικό από ένα κοινό εκχύλισμα cranberry. Κάθε δισκίο περιέχει εκχύλισμα 500mg Cranmax®, που αντιστοιχεί σε 17.000mg φρέσκου cranberry. Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C που περιέχει αυξάνεται η αντιοξειδωτική του δράση. Έχει μοναδική γεύση και πρέπει να μπει οπωσδήποτε στο καλοκαιρινό σου νεσεσέρ!
smile newsletter Eγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι για προσφορές, εκπτώσεις και δώρα!

Subscribe to our mailing list

To Smile Pharmacy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τις ενημερώσεις που θέλετε να σας στέλνουμε μέσω email:

#ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ Παραγγελιες
#ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικα ανω των 39€
#TAXYTHTA
αποστολης
Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας κατασκευή ιστοσελίδων advisable

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Smile Pharmacy και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το Smile Pharmacy στο Instagram!
@smilepharmacygr
Product Title
ΚΩΔΙΚΟΣ:
Ποσότητα
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 100 Smilies Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 1 Smilies
ΤΙΜΗ
00.00
00.00
Αναμένεται
Το καλάθι σας
Καλως ηρθες ξανα στο Smile Pharmacy ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ! Δες το εδώ
close