Smile pharmacy login Smile Pharmacy Login

Oι βιταμίνες της γονιμότητας για μέλλουσες μαμάδες και μελλοντικούς μπαμπάδες

Από την ομάδα της Power Health

Τρελαίνεσαι για διαφημίσεις με γλυκά, χαριτωμένα μωράκια που κουνάνε ποδαράκια, χεράκια και χαμογελούν σαν αγγελούδια; Χαζεύεις ζιπουνάκια και μωρουδιακά ρουχαλάκια, παπουτσάκια και κρεβατάκια; Νιώθεις το βιολογικό σου ρολόι να χτυπάει και αντί για ήχο να σε ρωτάει ‘’Εσύ πότε θα γίνεις μάνα;’’

Τότε, το υπέροχο ταξίδι προς τη μητρότητας έχει μόλις ξεκινήσει με αφετηρία την καρδιά σου που χτυπάει δυνατά στην εικόνα ενός μωρού στην αγκαλιά σου. Και αυτό, όπως κάθε ταξίδι, θέλει τη δική του προετοιμασία…


Γίνετε γονείς… κοινή συναινέσει

Αυτή ειδικά η απόφαση απαιτεί τη συναίνεση και των δύο. Όσο πιο βέβαιοι και κατασταλαγμένοι είστε, τόσο πιο όμορφα και ώριμα θα βιώσετε αυτήν τη μοναδική εμπειρία. Και αυτό το απόσταγμα της αγάπης και της αποδοχής το μωράκι σας θα τη βιώσει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του. Και να ξέρετε, ότι αυτό το αίσθημα θα καθορίσει σε πολλά επίπεδα τη ζωή του. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να νιώθει ευπρόσδεκτο στον κόσμο που θα έρθει, και ο πρώτος του και πιο σημαντικός κόσμος, είστε εσείς, πάντα!

Ηλικία και γονιμότητα

Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη γονιμότητα, αλλά και τον έλεγχο που απαιτείται. Η γυναικεία γονιμότητα κορυφώνεται από τα 16 έως τα 24, η μείωση αρχίζει έως την ηλικία των 35, ενώ από τα 40 και μετά η δυσκολία σύλληψης αυξάνεται δραματικά. Βέβαια, παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, η καλή φυσική κατάσταση και υγεία, συμβάλλουν θετικά. Όσον αφορά την ανδρική γονιμότητα, παρουσιάζει πτώση μετά τα 40, ενώ όσο προχωράει η ηλικία μειώνονται η ποσότητα και η κινητικότητα του σπέρματος. Αυτό δε σημαίνει ότι μεγαλύτερες ηλικίες δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Απαιτούνται, όμως, μεγαλύτερη προσπάθεια και προετοιμασία.

Προετοιμαστείτε ψυχή τε….

Η έλευση ενός μωρού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως μία εισβολή που θα ανατρέψει τα πάντα στη μέχρι τώρα ζωή σας, γιατί αυτό έτσι κι αλλιώς θα γίνει. Προετοιμαστείτε λοιπόν, ψυχολογικά για μεγάλες αλλαγές σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Δε χρειάζεται πανικός. Από τη στιγμή που το θέλετε τόσο πολύ, να είστε σίγουροι ότι η μετάβαση στη νέα σας ζωή θα γίνει φυσιολογικά και θα έρθει από μόνη της.

…Και σώματι

Η ικανότητα σύλληψης, εκτός από τους ψυχολογικούς παράγοντες όπως το άγχος, η πίεση της καθημερινότητας, η αγωνία να επιτευχθεί ο στόχος, επηρεάζεται επίσης από την κατάσταση του οργανισμού και των δύο. Η σταθεροποίηση βάρους, η ήπια φυσική δραστηριότητα, η ξεκούραση και η χαλάρωση, η σωστή διατροφή και η ενίσχυση του οργανισμού με θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την προσπάθεια παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως βέβαια, και η μείωση του αλκοόλ και του καπνίσματος, αν και ιδανικά για το τελευταίο ενδείκνυται η διακοπή του.

Η γονιμότητα… στο πιάτο

Η διατροφή αποτελεί έναν ακόμα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθειά σας. Η επιλογή σας πρέπει να αφορά φρούτα και λαχανικά εποχής, αναποφλοίωτα δημητριακά, ελαιόλαδο, ωμούς ξηρούς καρπούς, όσπρια, γιαούρτι πρόβειο γιατί είναι πιο εύπεπτο, μαύρο ψωμί και μέλι που καλό θα ήταν να αντικαταστήσει τη ζάχαρη. Επίσης η μείωση του κρέατος και η αύξηση κατανάλωσης ψαριού πλούσιο σε Ω3 αποτελεί απαραίτητη επιλογή.

Η γονιμότητα θέλει τις βιταμίνες της

Η λήψη συγκεκριμένων βιταμινών μπορούν να υποστηρίξουν την αναπαραγωγική λειτουργία, να ενισχύσουν τη ζωτικότητα και φυσικά να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης. Αυτό, βέβαια, ισχύει και για τη μέλλουσα μαμά και για το μέλλοντα μπαμπά…

Βιταμίνες Γονιμότητας από την Power Health
Η σειρά Classics Platinum Range από την Power Health προσφέρει υψηλής θρεπτικής αξίας, ποιότητας και καθαρότητας βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Διαχρονικά, κλασικά θρεπτικά συστατικά, αποτελούν τη βάση για μία υγιή και ισορροπημένη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ PLATINUM ΕΔΩ

Βιταμίνη C
Άραγε, υπάρχει κάτι που να μην κάνει η θαυματουργή αυτή βιταμίνη; Η βιταμίνη C, λοιπόν, συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και στην παραγωγή προγεστερόνης, η οποία είναι απαραίτητη για την τόνωση του οργανισμού και την προετοιμασία του ενδομητρίου που θα φιλοξενήσει το έμβρυο, μέχρι τη δημιουργία του πλακούντα. Τα οφέλη της αφορούν και τον άνδρα, βέβαια, αφού συμβάλλει στην παραγωγή καλής ποιότητας σπέρματος, καθώς και στην αύξηση της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων. Η αντιοξειδωτική της δράση συμβάλλει στην προστασία του σπέρματος και του DNA του από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα και το κάπνισμα.

Βιταμίνη D
Τα τελευταία χρόνια μάς εκπλήσσει με τις ευεργετικές ιδιότητες που συνεχώς ανακαλύπτονται. Η βιταμίνη D, βελτιώνει τη γονιμότητα μειώνοντας τις φλεγμονές του σώματος, συμβάλλει στην ισορροπία των γυναικείων ορμονών και στους άνδρες βελτιώνει την κινητικότητα του σπέρματος.

Βιταμίνη Ε
Αλλιώς, η επονομαζόμενη τοκοφερόλη. Η ονομασία της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "τόκος" (γέννα, δημιουργία) και "φέρω". Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες που έχει σχετισθεί με τη γονιμότητα. Η Βιταμίνη Ε βελτιώνει την ποιότητα των ωαρίων στις γυναίκες και των σπερματοζωαρίων στους άνδρες, ενώ συμβάλλει στην προστασία του DNA τους, χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Οι γυναίκες συνιστάται να λαμβάνουν υψηλής ισχύος βιταμίνη Ε, τουλάχιστον 400iu. Επίσης η λήψη της σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφησή της από τον οργανισμό.

Βιταμίνη Β12
Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β συμβάλλει στην ενίσχυση της αναπαραγωγικής ικανότητας. Ειδικά, η Β6 είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εγκυμοσύνης. Επίσης, η Β12 βοηθά στην ενδυνάμωση του ενδομήτριου που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου αποβολής, ενώ στους άνδρες συμβάλλει στην αύξηση της ποσότητας σπέρματος.

Συνένζυμο Q10
Για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος απαιτείται η λήψη συγκεκριμένης ποσότητας CoQ10. Η πτώση επιπέδων του στο αίμα κάνει το σώμα ευαίσθητο σε ασθένειες και στην πρόωρη γήρανση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το DNA αποτελεί το γενετικό κώδικα ο οποίος φυσικά κληρονομείται στο έμβρυο γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πόσο σημαντικό είναι για τη μελλοντική υγεία του. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ανδρικού και του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος καθώς και για την υγεία των ωαρίων ή  σπερματοζωαρίων αντίστοιχα.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Τα λιπαρά αυτά οξέα δεν μπορούμε να τα παράγουμε φυσιολογικά στο σώμα μας, γι’ αυτό τα προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής. Η λήψη τους συμβάλλει στην αύξηση της ροής του αίματος στη μήτρα, καθώς και στην εξισορρόπηση των ορμονών. Επίσης, μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και του δείκτη νοημοσύνης του. Δεδομένου ότι η παχυσαρκία επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητα, μελέτες αποδεικνύουν ότι η ποιότητα σπέρματος μειώνεται σε άνδρες που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε κορεσμένο λίπος. Η λήψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα σπέρματος.

Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα κατεξοχήν ανδρικό ιχνοστοιχείο το οποίο παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της γονιμότητας. Η συχνή έλλειψή του οφείλεται στο γεγονός ότι καταστρέφεται κατά τη θερμική επεξεργασία των τροφών, οπότε τα συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα για την αναπλήρωσή του στον οργανισμό. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην υγεία του προστάτη, στη βελτίωση της πυκνότητας των σπερματοζωαρίων, καθώς και στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης η οποία παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη σπερματογένεση.
smile newsletter Eγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι για προσφορές, εκπτώσεις και δώρα!

Subscribe to our mailing list

To Smile Pharmacy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τις ενημερώσεις που θέλετε να σας στέλνουμε μέσω email:

#ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ Παραγγελιες
#ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικα ανω των 39€
#TAXYTHTA
αποστολης
Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας κατασκευή ιστοσελίδων advisable

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Smile Pharmacy και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το Smile Pharmacy στο Instagram!
@smilepharmacygr
Product Title
ΚΩΔΙΚΟΣ:
Ποσότητα
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 100 Smilies Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 1 Smilies
ΤΙΜΗ
00.00
00.00
Αναμένεται
Το καλάθι σας
Καλως ηρθες ξανα στο Smile Pharmacy ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ! Δες το εδώ
close