Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Ίλιγγος: Αίτια & Αντιμετώπιση

Ίλιγγος: Αίτια & Αντιμετώπιση

Τι ακριβώς είναι ο Ίλιγγος;

Ο ίλιγγος είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από το ψευδές αίσθημα περιστροφής είτε των αντικειμένων γύρω από κάποιον είτε του ίδιου του ατόμου. Πρόκειται για ένα σύνδρομο που μπορεί να είναι ανησυχητικό και ενοχλητικό για τον ασθενή.

Ο ίλιγγος διαιρείται συνήθως σε δύο βασικούς τύπους: τον περιφερικό και τον κεντρικό. Ο περιφερικός ίλιγγος συνήθως σχετίζεται με παθήσεις του αυτικού λαβυρίνθου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ισορροπία. Αυτός ο τύπος του ίλιγγου συνοδεύεται συχνά από έντονη συμπτωματολογία, όπως εμέτους, ναυτίας και αστάθειας, και επιδεινώνεται όταν ο ασθενής αλλάζει τη θέση του. Αυτός ο ίλιγγος μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως αρκετές μέρες.

Αίτια του Ίλιγγου

Ο ίλιγγος μπορεί να οφείλεται σε πολλές διάφορες αιτίες. Κάποια από τα κύρια αίτια περιλαμβάνουν:

  1. Ίλιγγος Θέσης: Όταν ο ίλιγγος σχετίζεται με τη θέση του σώματος, μπορεί να προκαλείται από αλλαγές στη θέση του κεφαλιού και του σώματος.

  2. Νόσος Meniere: Η νόσος Meniere είναι μια ασθένεια του αυτικού λαβυρίνθου που μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο.

  3. Λαβυρινθίτιδες: Ορισμένες λαβυρινθίτιδες, που είναι φλεγμονές του αυτικού λαβυρίνθου, μπορεί να είναι υπεύθυνες για τον περιφερικό ίλιγγο.

  4. Όγκοι: Κακοήθεις όγκοι στον εγκέφαλο ή τον κρόταφο μπορεί επίσης να προκαλέσουν ίλιγγο.

  5. Χειρουργικές Επεμβάσεις στο Αυτί: Ορισμένες επεμβάσεις στο αυτί μπορεί να οδηγήσουν σε ίλιγγο.

  6. Τραυματισμός με Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση: Ένας τραυματισμός στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο.

  7. Κεντρικοί Παράγοντες: Ο κεντρικός ίλιγγος σχετίζεται με καταστάσεις στις οποίες εμπλέκεται το κεντρικό νευρικό σύστημα. Μπορεί να είναι πιο ήπιος και να συνοδεύεται από νευρολογικά συμπτώματα, όπως αδυναμία, αστάθεια και διπλωπία.

Ορισμένες από τις κυριότερες αιτίες του κεντρικού ίλιγγου περιλαμβάνουν την ημικρανία, την πολλαπλή σκλήρυνση, την υπέρταση, μεταβολικά νοσήματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αγγειακά εγκεφαλικά, ανευρύσματα, φλεγμονές (όπως εγκεφαλίτιδες), όγκους και ορισμένα φάρμακα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ίλιγγος είναι μια διαταραχή που απαιτεί ιατρική αξιολόγηση, καθώς οι αίτιες του μπορεί να είναι πολλές και η αντιμετώπιση διαφορετική ανάλογα με την αιτία. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην αποφυγή επιπλοκών.

Φυτικές Λύσεις για την Αντιμετώπιση των Ιλίγγων

Οι ιλίγγοι είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει διάφορα αναίσθητα και αναστάτωση. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα φυτικά συστατικά που έχουν αναδειχθεί για την ικανότητά τους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων. Ας εξετάσουμε μερικά από αυτά τα φυτικά συστατικά:

Δεντρολίβανο: Το δεντρολίβανο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος προς το κεφάλι και μειώνει τα επεισόδια ίλιγγου.

Ginkgo Biloba: Το Ginkgo Biloba αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων του ίλιγγου.

Μαντζουράνα: Η μαντζουράνα είναι ένα βότανο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C, A, K, B, B6, και καροτίνης. Επιπλέον, περιέχει θυμόλη, πτητικά έλαια, στυπτικές και πικρές ουσίες, καθώς και περίπου 40% φυτικές ίνες. Η μαντζουράνα είναι ευεργετική σε διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφαλιών, των ιλίγγων, της ημικρανίας, της ρινίτιδας, της αϋπνίας, της απώλειας μνήμης και της επιληψίας.

Πιπέρι Καγιέν: Το πιπέρι καγιέν περιέχει καψαϊκίνη, η οποία μειώνει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και βελτιώνει τη ροή του αίματος, καταπολεμώντας τον ίλιγγο.

Πιπερόριζα (Τζίντζερ): Η πιπερόριζα, ευρέως γνωστή ως τζίντζερ, έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αντιμετώπιση της ζάλης. Βοηθάει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και βελτιώνει τη γενική κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας σημαντικά τα επεισόδια ίλιγγου. Επιπλέον, περιέχει ουσίες που ελέγχουν τη φλεγμονή και ανακουφίζουν από τη ναυτία και τον ίλιγγο.

Άλλα φυτικά συστατικά που έχουν αποδειχθεί ωφέλιμα για την αντιμετώπιση των ιλίγγων περιλαμβάνουν την αχιλλέα, την αλόη, τον κουρκουμά, το βασιλικό, τη μέντα και το χαμομήλι. Επιπλέον, διατροφικά συμπληρώματα όπως οι βιταμίνες C, D, και E, καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και η ρεσβερατρόλη μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ιλίγγων. Πάντως, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία με φυτικά συστατικά ή συμπληρώματα, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ιδίως αν πάσχετε από χρόνια ασθένεια ή λαμβάνετε φάρμακα.

Prev
Top Seller
Top Seller
Top Seller
Top Seller
Top Seller
6 Smilies
7.89€
Next


Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.