Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Ραγάδες: πως προκαλούνται και πως αντιμετωπίζονται με φυσικό τρόπο;

Ραγάδες: πως προκαλούνται και πως αντιμετωπίζονται με φυσικό τρόπο;

Οι ραγάδες αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα δερματολογικά προβλήματα που ενοχλούν άντρες και γυναίκες. Πρόκειται για μικρές λεπτές γραμμές, σαν σχισμές στο δέρμα. Όταν δημιουργούνται έχουν έντονο σκούρο ή κοκκινωπό χρώμα, ενώ με τον καιρό γίνονται άσπρες.

Οι ραγάδες δημιουργούνται από την απότομη διάταση του δέρματος, η οποία οδηγεί σε σχίσιμο στο χόριο, δηλαδή του μεσαίου στρώματος του δέρματος.


Οι πιο συνηθισμένες αιτίες εμφάνισής τους είναι:

        → Η απότομη αύξηση ύψους στην εφηβεία

        → Η εγκυμοσύνη, λόγω της έντονης διάτασης του δέρματος της κοιλιάς

        → Φαρμακευτική αγωγή με κορτιζόνη

        → Ορμονικές διαταραχές

        → Μείωση ελαστικότητας του δέρματος

        → Έλλειψη σημαντικών βιταμινών


Η ραγάδες εμφανίζονται κυρίως στους γλουτούς, στους γοφούς και στους μηρούς αλλά και στην κοιλιά, στο στήθος τα πλαϊνά μέσης και τα μπράτσα.Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των ραγάδων παίζει η επαρκής ποσότητα νερού και η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που θα συμβάλουν στη διατήρηση υγιούς επιδερμίδας. Επίσης, η περιποίησή του δέρματος με ενυδατικές κρέμες και έλαια, το βοηθάνε να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Αλλά και η λήψη βιταμίνης C, που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλει στη συνοχή και ελαστικότητα του δέρματος.


Από τη στιγμή που οι ραγάδες κάνουν την εμφάνισή τους, υπάρχουν τρόποι να γίνουν λιγότερο ορατές, όταν βρίσκονται στο αρχικό στάδιο όσο έχουν δηλαδή ακόμα κοκκινωπό ή σκούρο χρώμα, είτε με καλλυντικά προϊόντα, είτε με αισθητικές επεμβάσεις.

Κρέμες και έλαια κατά των ραγάδων.

Επιλέγουμε κρέμες που θα βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος, αναδομούν και θρέφουν την επιδερμίδα μειώνοντας έτσι την όψη των ραγάδων. 

→ Η καλέντουλα έχει επουλωτική δράση και συμβάλλει στην επούλωση πληγών και ραγάδων. Επίσης, είναι ενυδατική και συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου.

→ Η μαύρη ορχιδέα συμβάλλει στην κυτταρική ανανέωση, θρέφει το δέρμα, συσφίγγει, επανορθώνει, ενυδατώνει και διεγείρει την ελαστίνη και το κολλαγόνο.

→ Το βαλσαμόχορτο χρησιμοποιείται στις δερματικές παθήσεις. Έχει επουλωτική δράση, αναπλάθει τους δερματικούς ιστούς και ενισχύει την ελαστικότητα.