Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Ρετινόλη: Tips για σωστή και ασφαλή χρήση

Ρετινόλη: Tips για σωστή και ασφαλή χρήση

Πώς να χρησιμοποιήσεις την ρετινόλη για καλύτερα αποτελέσματα

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι ευρέως γνωστή για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες. Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών Α και αναφέρεται και ως βιταμίνη Α1. Πρόκειται για ένα super αποτελεσματικό αντιγηραντικό συστατικό που προάγει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα να μειώνεται η εμφάνιση των λεπτών γραμμών, ρυτίδων και κηλίδων ηλικίας. Η ρετινόλη επίσης διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου βελτιώνοντας την υφή του δέρματος , με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο λείο και λαμπερό. Επιπλέον, είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό για άτομα με λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, διότι βοηθά στην απόφραξη των πόρων, αποτρέπει την ακμή και μειώνει τη φλεγμονή.

Prev
Top Seller
Top Seller
24 Smilies
30.33€
Cerave Resurfacing Retinol Serum 30ml
Top Seller
Top Seller
11 Smilies
13.60€
35 Smilies
43.26€
Next

Με ποιόν τρόπο την εφαρμόζω;

1. Ξεκίνα να την χρησιμοποιείς σταδιακά: Για κάποιον που δεν έχει χρησιμοποιήσει ξανά ρετινόλη συστήνεται η εφαρμογή ενός προϊόντος με μόλις 0.25% ρετινόλη μία φορά την εβδομάδα, αυξάνοντας σταδιακά τη συχνότητα (ιδιαίτερα εάν πρόκειται για ευαίσθητο δέρμα). Έτσι θα μειωθούν ο ερεθισμός του δέρματος, το ξεφλουδίσμα, αλλά και τα ξεσπάσματα. Παρόλα αυτά, είναι φυσιολογικό εάν το δέρμα σου περάσει μια περίοδο προσαρμογής στην αρχή όπου θα είναι ερεθισμένο και θα ξεφλουδίζει. Τα συμπτώματα αυτά θα ηρεμήσουν μέσα στις πρώτες εβδομάδες.

2. Βεβαιώσου ότι ενυδατώνεις επαρκώς το δέρμα σου: Όπως προαναφέρθηκε, μια παρενέργεια της χρήσης της ρετινόλης είναι το ξεφλούδισμα. Αυτό συμβαίνει διότι αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Έτσι, φέρνει νέα, υγιή κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα παλιά, νεκρά κύτταρα προάγοντας την κυτταρική ανανέωση. Φρόντισε, λοιπόν,να κρατάς καλά ενυδατωμένο το πρόσωπό σου με τη χρήση της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας. 

3. Μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό: Η χρήση αντηλιακής προιστασίας σε καθημερινή βάση είναι ούτως ή άλλως σημαντική. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται η ρετινόλη, γίνεται ύψιστης σημασίας. Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι η ρετινόλη μειώνει την φυσική ικανότητα του δέρματος να μπορεί να προστατευτεί από βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο ήλιος. Επιπλέον, η χρήση της αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο λόγω της απολεπιστικής της δράσης και το καθιστά ευαίσθητο. Επομένως, η χρήση της αντηλιακής προστασίας δεν πρέπει να παραλειφθεί.

4. Δώσε βάση στα άλλα προιόντα με τα οποία συνδυάζεις την ρετινόλη: Απόφυγε τη χρήση προϊόντων ρετινόλης με άλλα απολεπιστικά, όπως άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) ή βήτα-υδροξυοξέα (BHAs). Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αυτά τα προϊόντα σε εναλλάξ ημέρες για να μειώσεις τον κίνδυνο ερεθισμού. Εάν θέλεις να χρησιμοποιείς μαζί βιταμίνη C, με στόχο την απάλυνση των σημαδιών της ακμής και της υπερμελάγχρωσης, μην τα συνδυάσεις. Η χρήση τους συστήνεται σε διαφορετικούς χρόνους, η μία το πρωί και η άλλη το βράδυ.

5. Προσοχή στην υπερβολική απολέπιση: Είναι φυσιολογικό να δεις το δέρμα σου να ξεφλουδίζει περισσότερο απ’ ότι συνήθως, αν χρησιμοποιείς την ρετινόλη μαζί με προϊόντα απολέπισης. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για επαγγελματικές θεραπείες απολέπισης. Ενημέρωσε τον δερματολόγο σου και κάνε αποχή από την ρετινόλη μερικές ημέρες πριν και μετά την επαγγελματική θεραπεία της απολέπισης.

6. Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν για σένα: Συμβουλέψου έναν ειδικό ώστε να σε παραπέμψει στο καλύτερο προϊόν ρετινόλης με βάση το δέρμα σου. Υπάρχει μεγάλη γκάμα ανάμεσα σε μάρκες και προϊόντα για να διαλέξεις, με αποτέλεσμα να χρειαζεται μεγαλύτερη προσοχή στην διαδικασία επιλογής.

7. Η χρήση της ρετινόλης να γίνεται την νύχτα: Η ρετινόλη καθιστά το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Επιπλέον, πρόκειται για φωτοευαίσθητο συστατικό το οποίο εξουδετερώνεται με την έκθεση στον ήλιο και τον αέρα. Για τους λόγους αυτούς, προσάρμοσε την ρετινόλη στο βραδινό σου skincare routine για μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

8. Χρειάζεται συνέπεια και υπομονή: Μπορεί να χρειαστούν και 12 εβδομάδες προκειμένου να φανούν δραστικές αλλαγές στο δέρμα. Έτσι, δεν πρέπει να απογοητεύεσαι αν δεν βλέπεις άμεσα κάποιο αποτέλεσμα. Είναι επίσης σημαντικό να γίνεται χρήση των προϊόντων ρετινόλης με συνέπεια για να διατηρηθούν τα οφέλη. Εάν γίνει διακοπή στην χρήση ρετινόλης, θα παρατηρηθεί επιστροφή στην αρχική κατάσταση που είχε το δέρμα, προτού ξεκινήσεις να την εφαρμόζεις.

Σαφώς η ρετινόλη μπορεί να γίνει εξαιρετικά ωφέλιμη για το δέρμα σου. Χρειάζεται ωστόσο να ακολουθείς με υπομονή τις παραπάνω συμβουλές και να είσαι συνεπής. Εξερεύνησε τα προϊόντα που υπάρχουν και διάλεξε αυτό που θα ταιριάξει περισσότερο σε εσένα. Ξεκίνα με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης, προστατεύσου κατάλληλα από την ήλιο, εφάρμοζέ την το βράδυ και απόφυγε τον συνδυασμό με άλλα ενεργά συστατικά για να δείς τα μαγικά αποτελέσματα!



Αποποίηση ευθύνης
Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.