Smile pharmacy login Smile Pharmacy Login

Τι είναι το καλοκαιρινό στρες και πώς να το αντιμετωπίσετε;

Στρες το καλοκαίρι; Πού ακούστηκε αυτό με τον ήλιο να λάμπει, δηλαδή να καίει, τη θάλασσα να μας δροσίζει, αν βρεις χώρο στην παραλία, την πολυπόθητη άδεια, αν την πάρεις στην ημερομηνία που θέλεις, την αγορά του ονειρεμένου μαγιό, που μετά βίας μπαίνεις, το κλείσιμο του ξενοδοχείου, αν πετύχεις την προσφορά… Μήπως τώρα μόλις συνειδητοποίησες ότι το στρες είναι μία… four seasons κατάσταση;

Οι αυταπάτες του καλοκαιριού

Το ατόφιο, ανέμελο, χαρούμενο καλοκαίρι ανάγεται στη περίοδο την παιδική, την εφηβική, αν την πέρασες σχετικά ήρεμα, άντε και τη φοιτητική. Άπαξ και μπήκες στον επαγγελματικό και αργότερο οικογενειακό στίβο που το ρήμα ‘’τρέχω’’ απεικονίζει την πραγματικότητά σου, είναι πολύ πιθανό να ανήκεις και εσύ στο Summer Stress Club. Ναι, ας το παραδεχτούμε, ότι ποτέ δεν περιμέναμε να ‘’ζούμε’’ για ένα σαββατοκύριακο και μερικές μέρες το καλοκαίρι. Ίσως, γι’ αυτό το καλοκαιρινό στρες να μας καταβάλλει και να μοιάζει με ταινία θρίλερ και οι λόγοι, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και λίγοι.

Διακοπές… Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός;

Η κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει επηρεάσει τη ζωή μας σε κάθε επίπεδο. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, οι αυξημένες υποχρεώσεις, τα μειωμένα έσοδα, η αστάθεια και η αβεβαιότητα που επικρατούν δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για προγραμματισμό διακοπών.

Cool: Αν υπάρχει σπίτι σε χωριό, θάλασσα ή βουνό, ανήκεις στις τυχερές και τους τυχερούς, αξιοποίησέ το ακόμα και αν πηγαίνεις χρόνια. Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να ανακαλύψεις και να βρεις πράγματα να κάνεις. Επίσης, αν διαθέτεις φίλους και συγγενείς, αγαπημένους εννοείται, είναι μία καλή ευκαιρία να μοιραστείτε όμορφες στιγμές και έξοδα. Η κατάσταση αυτή θέλει περισσότερο από ποτέ, ευελιξία και ενότητα.

Η μάχη των ημερών

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά τον Αύγουστο, όλο και περισσότερες εταιρείες κλείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Το άλλο, είναι να πρέπει να συνεννοηθείς με συναδέλφους για τις ημερομηνίες των διακοπών και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, με το στρες να χτυπάει κόκκινο.

Cool: Θα υπάρξουν διαφωνίες και διαμάχες. Αλλά, μην ξεχνάς ότι με αυτούς τους ανθρώπους θα είσαι μαζί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Και όπως λένε, ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός συνάδελφος μένει, σε μία πιο καλοκαιρινή παραλλαγή. Γι΄ αυτό, καλό είναι να υπάρξει συνεννόηση. Όσο πιο νωρίς μαζευτείτε και συζητήσετε, τόσο το καλύτερο για όλους. Και όσο και αν δε σου αρέσει, προηγούνται όσες και όσοι έχουν παιδιά. Λογικό δεν είναι;

Οι πιο ανέμελες διακοπές είναι οι… οργανωμένες.

Εννοείται πώς δε θέλεις να τρέχει με τη μισή ντουλάπα στη βαλίτσα σου να βρεις δωμάτιο, ξενοδοχείο, ή κάμπινγκ για να μείνεις. Και αυτό είναι ένα θέμα που σε αγχώνει. Θα βρεις εκεί πού θέλεις, και σε καλή τιμή; Αν υπάρχουν παιδιά, θα υπάρχουν υποδομές για να περάσουν και εκείνα καλά;

Cool: Γενικά, πρέπει να έχεις καταλήξει στις ημερομηνίες που θέλεις και μπορείς, οπότε ξεκινάς έρευνα. Το Internet να είναι καλά και τα έχεις όλα στην οθόνη σου. Βλέπεις το χώρο, τσεκάρεις τιμές και οπωσδήποτε διαβάζεις κριτικές άλλων ‘’διακουπούντων’’ στο μέρος που έχεις επιλέξει για να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Επίσης, σημαντικό είναι να τακτοποιήσεις όποιες εκκρεμότητες θεωρείς σημαντικές, γιατί δεν έχει ουσία το σώμα σου να είναι στις διακοπές και το μυαλό στις υποχρεώσεις.

Μόνος στο σπίτι…

Οι γονείς με μικρά παιδιά το καλοκαίρι έχουν ένα ακόμα μεγάλο άγχος για το πού θα μένουν με ποιους θα μένουν τις ώρες που εργάζονται. Πώς θα περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, δημιουργικά, χαρούμενα και με ασφάλεια; Είναι ένα θέμα που θέλει πολύ ψάξιμο και οργάνωση.

Cool: Όλο και περισσότεροι δήμοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει μία πρωτοβουλία που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, είναι τα Summer Camp τα οποία λειτουργούν από μέσα Ιουνίου μέχρι τέλη Ιουλίου. Στόχος τους είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών δημοτικού και γυμνασίου. Επίσης, οι κατασκηνώσεις είναι μία εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά και μία εξαιρετική λύση για εσάς. Και παραδοσιακά, μία τρίτη επιλογή είναι γιαγιάδες, παππούδες και συγγενείς.

Επιτέλους… μόνοι

Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό; Σύμφωνα με ειδικούς το να περνάει άπλετο χρόνο ένα ζευγάρι, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Να βγουν στην επιφάνεια θέματα και απωθημένα που υποβόσκουν, διαφωνίες ακόμα και για την ώρα του φαγητού ή της βραδινής εξόδου ή θέματα με τα παιδιά

Cool: Καλό θα είναι στις αποσκευές να μη συμπεριλάβετε προβλήματα και καταστάσεις που έχουν συμβεί. Διακοπές σημαίνει αφήνουμε πίσω ό,τι μας ενοχλεί και μας έχει κουράσει και εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις λίγες αυτές μέρες. Αλλά, και αν ακόμα θέλετε να θίξετε κάποια θέματα, κάντε το με καλοκαιρινή διάθεση. Αμοιβαίες προσπάθειες πρέπει να γίνουν και από τους δύο για να περάσετε όμορφα.

Της παρέας και της σχέσης

Λίγοι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν μοναχικές διακοπές. Η καλή παρέα ή η εύρεση καλής παρέας ή ακόμα και συντρόφου μπορεί να μας δημιουργήσει στρες. Και βέβαια υπάρχει και το ‘’διακοπές, πρώτοι φορά μαζί’’, και εκεί το άγχος γίνεται βουνό.

Cool: Δεν ξεχνάς ότι βασικός στόχος των διακοπών είναι να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν, να νιώσεις ελευθερία και όχι καταπίεση, οπότε επιλέγεις να πας με ανθρώπους που ξέρεις ότι έχετε κοινά σημεία. Εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο να γυρίσεις με βέρα στο δεξί, αν βέβαια τύχει δε λες και όχι, εάν φυσικά αυτό θέλεις. Η εύρεση συντρόφου δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός. Να εκπέμπεις θετική διάθεση και όχι αγωνία, γιατί αυτό φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η πρώτη μίνι συμβίωση δημιουργεί ανασφάλεια, αγωνία και αμηχανία και για τους δύο. Μοιραστείτε το χωρίς ταμπού και περάστε μοναδικά.

Παραλία… Αποκάλυψη, τώρα

Το καλοκαίρι είναι οι η εποχή που όλα βγαίνουν σε κοινή θέα, ειδικά στην παραλία. Πολλοί άνθρωποι, και κυρίως γυναίκες νιώθουν αμηχανία να εκθέσουν το σώμα τους, με αποτέλεσμα να μη χαίρονται ούτε το μπάνιο, ούτε τη θάλασσα και να χάνουν όμορφες στιγμές που θα μπορούσαν να απολαύσουν.

Cool: Υπάρχουν γυναίκες με περιττά κιλά που εκπέμπουν τόση αυτοπεποίθηση, που πραγματικά τις θαυμάζεις. Να θυμάσαι, δεν πας σε πασαρέλα, πας απλά στη θάλασσα και έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, ανεξαρτήτως βάρους. Υιοθέτησε μία πιο… cool διάθεση και απόλαυσέ το! Ξέρεις πόσες και πόσοι θα ήθελαν να βρίσκονται εκεί και δεν μπορούν;

Ζέστη και αϋπνία

Η ζέστη μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα και να σου φέρει αϋπνίες και να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σαν τη σβούρα. Ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ των διακοπών για να εφοδιάσεις το σώμα σου με τις δυνάμεις που χρειάζεσαι και να χαρείς κάθε στιγμή των διακοπών.

Cool: Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξενυχτίσεις, σε διακοπές είσαι, και είναι φυσικό να βρίσκεσαι σε υπερένταση. Όμως, πρέπει να φροντίζεις ώστε κάποια βράδια τουλάχιστον, να ξεκουράζεσαι. Συμπληρώματα διατροφής ή αφεψήματα μπορούν να ρίξουν τους τόνους και να σου χαρίσουν έναν αναζωογονητικό και γλυκό ύπνο.

Είναι νόμος να περάσεις καλά

Έχεις ετοιμάσει τις βαλίτσες σου και είσαι με το εισιτήριο στο χέρι για να ταξιδέψεις, ή μόλις έχεις ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου για να φτάσεις στον προορισμό σου. Είσαι αποφασισμένη και αποφασισμένος να περάσεις διακαώς εξαιρετικές διακοπές, να κάνεις τα πάντα, να δεις τα πάντα, να προλάβεις τα πάντα.

Cool: Έτσι να ξεκινήσεις, και θα περάσεις μια χαρά… Χαλάρωσε και απόλαυσε κάθε στιγμή των διακοπών σου. Άσε τις υψηλές προσδοκίες για το γραφείο. Μην υποβάλλεις τον εαυτό σου σε ένα νοητικό μαρτύριο, μη μετατρέψεις τις διακοπές σου σε καταναγκαστικό έργο. Σημασία έχει να γυρίσεις με γεμάτες μπαταρίες όχι γεμάτη ή γεμάτος νεύρα.

Cool Day: Αντιμετωπίστε την καθημερινότητα με… Cool διάθεση
Είναι η καθημερινότητα δύσκολη, το περιβάλλον μας απαιτητικό και οι ρυθμοί γρήγοροι και αγχωτικοί. Είναι και η προετοιμασία των διακοπών και η αγωνία μέχρι επιτέλους να φύγουμε. Η προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε τεντώνει το νευρικό μας σύστημα, το οποίο… φωνάζει για βοήθεια.

Τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορούν να μας δώσουν… αέρα για να ανασάνουμε. Το Cool Day της σειράς Platinum Range από την Power Health αποτελεί μία πλούσια συνεργιστική φόρμουλα συνδυάζοντας συστατικά όπως L-Θεανίνη, μελισσόχορτο, πασσιφλόρα και τίλιο, μαζί με βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Νιασίνη, Παντοθενικό, Β1, Β2, Β6, Β12), ασβέστιο και μαγνήσιο συμβάλλοντας στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, για να… λειτουργούμε με πιο Cool διάθεση. Σας βοηθάει να διαχειρίζεστε ψύχραιμα το άγχος της καθημερινότητας, τα νεύρα και την κούραση, χωρίς να χάνετε στιγμή την ενέργειά σας. Το Cool Day σας φτιάχνει τη μέρα για να νιώθετε.. Cool, all Day και all Holiday!

COOL NIGHT Και καλή σας νύχτα!
Γυρίστε πλευρό στα νυχτερινά στριφογυρίσματα με Cool Night.  Το Cool Night της σειράς Platinum Range από την Power Health αποτελεί μία εξαιρετική συνεργιστική  φόρμουλα με μελατονίνη που μειώνει το χρόνο που χρειαζόμαστε για να κοιμηθούμε, συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Συνδυάζει και  άλλα φυσικά συστατικά όπως χαμομήλι, λυκίσκο, ασβέστιο,  μαγνήσιο και τις βιταμίνες Β1, Β6, ώστε να διασφαλίζεται η καλή υγεία των μυών, του νευρικού συστήματος, της ψυχολογίας και της τάσης για ύπνο. Παράλληλα, λόγω της μελατονίνης ανακουφίζει από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού (jet lag). Το Cool night φέρνει γρήγορα τον ύπνο στα κουρασμένα σας μάτια, για να κοιμάστε και να ξυπνάτε  με ενέργεια κάθε μέρα και να μη χάσετε ούτε μία στιγμή από τις πολύτιμες διακοπές σας.
smile newsletter Eγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι για προσφορές, εκπτώσεις και δώρα!

Subscribe to our mailing list

To Smile Pharmacy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τις ενημερώσεις που θέλετε να σας στέλνουμε μέσω email:

smileblog
#ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ Παραγγελιες
#ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικα ανω των 39€
#TAXYTHTA
αποστολης
Κατασκευή & προώθηση ιστοσελίδας κατασκευή ιστοσελίδων advisable

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του Smile Pharmacy και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το Smile Pharmacy στο Instagram!
@smilepharmacygr
Product Title
ΚΩΔΙΚΟΣ:
Ποσότητα
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 100 Smilies Με την αγορά αυτού του προϊόντος κερδίζετε 1 Smilies
ΤΙΜΗ
00.00
00.00
Αναμένεται
Το καλάθι σας
Καλως ηρθες ξανα στο Smile Pharmacy ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ! Δες το εδώ
close