A-Derma Exomega Control Gel Lavant 2σε1 200ml: ήπιος καθαρισμός για το παιδί που ξύνεται
Το A-Derma Exomega Control Gel Lavant Emollient 2 in 1 200ml είναι ένα μαλακτικό ζελ καθαρισμού 2 σε 1 για το αίσθημα κνησμού. Καθαρίζει απαλά πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, ενώ θρέφει και καταπραΰνει το ξηρό δέρμα με τάση ατοπίας του βρέφους και του παιδιού. Χρησιμοποιείται στο ντους ή στο μπάνιο.
Πολλοί γονείς φτάνουν σε αυτό το προϊόν μετά από ένα συγκεκριμένο σκηνικό: το παιδί ξύνεται μετά το μπάνιο, τα μάγουλα κοκκινίζουν, οι κνήμες είναι τραχιές. Το πρώτο βήμα που προτείνεται σχεδόν πάντα είναι να αλλάξει το καθαριστικό. Με φυσιολογικό pH, χωρίς σάπωνα και με απαλή υφή ζελ, το Gel Lavant καλύπτει όλο το μπάνιο του παιδιού σε ένα βήμα, χωρίς να τσούζει στα μάτια.
Γιατί το ξηρό δέρμα των παιδιών φαγουρίζει
Όταν το δέρμα είναι ξηρό, η επιφάνειά του γίνεται πιο «διάτρητη» και οι νευρικές απολήξεις που βρίσκονται κοντά της ερεθίζονται πιο εύκολα. Ερεθίσματα που σε ένα κανονικό δέρμα περνούν απαρατήρητα, όπως ένα μάλλινο ρούχο, ο ιδρώτας ή το χλώριο της πισίνας, εκεί προκαλούν αίσθημα κνησμού. Τα παιδιά δεν έχουν ακόμη τον αυτοέλεγχο να μην ξυστούν, οπότε η ενόχληση εντείνεται γρήγορα.
Ο κνησμός συχνά χειροτερεύει το βράδυ, όταν το παιδί είναι ζεστό στο κρεβάτι και δεν έχει τίποτα άλλο να του αποσπά την προσοχή. Γι' αυτό η βραδινή ρουτίνα έχει σημασία: σύντομο μπάνιο σε χλιαρό νερό, ήπιο καθαριστικό, στέγνωμα με ταμπονάρισμα και αμέσως μετά μαλακτική κρέμα. Τα κοντά νύχια και οι βαμβακερές πιτζάμες συμπληρώνουν την εικόνα. Σε επίμονο ή έντονο κνησμό, η εκτίμηση από παιδίατρο ή δερματολόγο είναι απαραίτητη.
Τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης ένα προς ένα
- Μαλακτικό ζελ για το αίσθημα κνησμού. Θρέφει και καταπραΰνει το ξηρό δέρμα με τάση ατοπίας κατά τον καθαρισμό.
- Πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Ένα προϊόν για όλο το μπάνιο, από το κεφάλι ως τα πόδια.
- Χωρίς σάπωνα, φυσιολογικό pH. Ήπιο για καθημερινή χρήση.
- Διακριτικά αρωματισμένο. Ελαφρύ άρωμα χωρίς έντονη αίσθηση.
- Βιοδιασπώμενη σύνθεση. Με λιγότερο βάρος για το περιβάλλον.
- Δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένο. Δεν τσούζει στα μάτια.
Η πλήρης λίστα συστατικών (INCI) αναγράφεται στη συσκευασία.
Για ποιους είναι κατάλληλο
Για βρέφη και παιδιά με ξηρό δέρμα με τάση ατοπίας που συχνά ξύνονται. Για παιδιά που κολυμπούν σε πισίνα και χρειάζονται ήπιο καθαρισμό μετά. Για γονείς που θέλουν ένα μόνο προϊόν για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Ως συμπληρωματική φροντίδα σε δερματολογικές αγωγές, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.
Τρόπος χρήσης
Εφαρμόστε σε βρεγμένη επιδερμίδα και στα μαλλιά, κάνοντας απαλό μασάζ. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε χωρίς να τρίψετε.
Συχνές ερωτήσεις
Θα σταματήσει τη φαγούρα του παιδιού;
Είναι καλλυντικό καθαρισμού που καταπραΰνει και θρέφει το ξηρό δέρμα, βοηθώντας να περιοριστεί το αίσθημα κνησμού που σχετίζεται με την ξηρότητα. Δεν αντικαθιστά την ιατρική εκτίμηση όταν ο κνησμός επιμένει.
Μπορώ να το βάλω και στο πρόσωπο;
Ναι, καθαρίζει απαλά πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Δεν τσούζει στα μάτια.
Πρέπει να κάνω μπάνιο το παιδί κάθε μέρα;
Σε δέρμα με τάση ατοπίας, ένα σύντομο καθημερινό μπάνιο σε χλιαρό νερό με ήπιο καθαριστικό και ενυδάτωση αμέσως μετά είναι συνήθως καλά ανεκτό. Ακολουθήστε τις οδηγίες του παιδιάτρου σας.
Τι άλλο βοηθά όταν το παιδί ξύνεται;
Κοντά νύχια, βαμβακερά ρούχα, δωμάτιο όχι πολύ ζεστό και τακτική εφαρμογή μαλακτικής κρέμας. Αν το δέρμα κοκκινίζει ή ανοίγει, επισκεφθείτε γιατρό.
Ποια η διαφορά από το Exomega Control 2in1 Cleansing Gel 200ml;
Και τα δύο είναι ζελ καθαρισμού 2σε1 της σειράς σε ίδιο μέγεθος. Το Gel Lavant περιγράφεται από τον κατασκευαστή με έμφαση στο αίσθημα κνησμού και στη χρήση και στο πρόσωπο. Ελέγξτε την ετικέτα για να επιβεβαιώσετε την έκδοση που σας ταιριάζει.
Ποια η διαφορά από το ζελ 2σε1 των 500ml;
Το 200ml είναι ιδανικό για δοκιμή ή για τσάντα ταξιδιού, το 500ml για καθημερινή χρήση στο σπίτι.