Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου Close minicart icon Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Αναζήτηση Close search

Αλόη βέρα: 12 οφέλη που πρέπει να γνωρίζεται

Αλόη βέρα: 12 οφέλη που πρέπει να γνωρίζεται

Η Aloe Vera είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια για τις θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες. Η Αλόη είναι ένα ποώδες φυτό με χυμώδη φύλλα και ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών. Αναπτύσσεται στη νότιο  Αμερική, την Ασία και την Αφρική.


Αποτελείται κατά 96% από νερό και περιέχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά. Είναι πηγή βιταμινών κυρίως A, B, C και β- καροτίνη, μετάλλων και ιχνοστοιχείων κυρίως μαγνησίου, μαγγανίου, ασβεστίου, ψευδαργύρου, σιδήρου και σεληνίου. Περιέχει ακόμα υδατάνθρακες, πεπτικά ένζυμα, σαλικυλικό οξύ 18 αμινοξέα, 3 φυτικές στερόλες και ωφέλιμα λιπαρά οξέα ω-3, 6 και 9.

Τα οφέλη της Αλόης


Αποτοξίνωση

Ο χυμός και το τζελ της Αλόης βοηθάνε στην αποτοξίνωση του εντέρου και του δέρματος και προσφέρουν ευεξία, ενέργεια, και τόνωση. Επίσης, βοηθάνε στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Ανοσοποιητικό

Το τζελ της αλόης έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Προλαμβάνει τις ιώσεις αλλά και συμβάλλει στη γρήγορη ανάρρωση.

→ Πεπτικό σύστημα

Δρα κατά της καούρας, της δυσκοιλιότητας, του πεπτικού έλκους, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και του φουσκώματος. Επιπλέον, διευκολύνει την πέψη.

Ενυδάτωση

Ενυδατώνει και επουλώνει το δέρμα

.

→ Ανακουφίζει από το ηλιακό έγκαυμα

→ Καταπραΰνει και αναπλάθει το καμένο δέρμα.

→ Αντιρυτιδική δράση

Η Αλόη είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα να διατηρεί τη συνοχή του και βοηθούν στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

→ Αντιμετώπιση ακμής

Το τζελ της αλόης περιέχει φυτικές ορμόνες που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών και του δέρματος, διεγείρουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων, καταπραΰνουν και μειώνουν τις φλεγμονές.

→ Μειώνει τις ραγάδες

Συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος κάνοντας το πιο ανθεκτικό.


Είναι αναλγητικό

Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα εντόμων, μώλωπες και μικρές πληγές.


Φροντίζει τα μαλλιά

Περιορίζει την πιτυρίδα.


Λόγω της ενυδατικής, καταπραϋντικής και επουλωτικής της δράσης βοηθάει τις ευαίσθητες, ξηρές και αλλεργικές επιδερμίδες. Συμβάλλει σημαντικά σε έκζεμα και ψωρίαση.